Tgrt Haber
13 Kasım 2019 17:17

Tırtıl kurabiye tarifi ve Tırtıl kurabiye yapımı, Tırtıl kurabiye nasıl yapılır

Tırtıl kurabiyeyi yaparken, şekerli seven bir aile değilseniz veya misafirleriniz şekeri fazla sevmiyorsa, malzemeler bölümündeki şekeri azaltabilirsiniz fakat aynı oranda pudra şekerini arttırmayı unutmayın ki kurabiyeniz tam kıvamında olsun. Örneğin; 1,5 çay bardağı şeker kullanmak istiyorsanız, 1 çay bardağı şeker kullanın. Pudra şekerini de yarım çay bardağı arttırarak, 1 çay bardağı pudra şekeri yapmalısınız.

Tırtıl kurabiye tarifi ve Tırtıl kurabiye yapımı, Tırtıl kurabiye nasıl yapılır
Tırtıl kurabiye tarifi ve Tırtıl kurabiye yapımı, Tırtıl kurabiye nasıl yapılır,

Tırtıl kurabiyeyi yaparken, şekerli seven bir aile değilseniz veya misafirleriniz şekeri fazla sevmiyorsa, malzemeler bölümündeki şekeri azaltabilirsiniz fakat aynı oranda pudra şekerini arttırmayı unutmayın ki kurabiyeniz tam kıvamında olsun. Örneğin; 1,5 çay bardağı şeker kullanmak istiyorsanız, 1 çay bardağı şeker kullanın. Pudra şekerini de yarım çay bardağı arttırarak, 1 çay bardağı pudra şekeri yapmalısınız.
Bununla birlikte eğer kurabiyelerinizin dağılma ihtimalini azaltmak istiyorsanız, kurabiye hamurunu güzelce yoğurduktan sonra, hamurunuzu, 15 dakika buzdolabında bekletin. O zaman kurabiyelerin dağılma ihtimali de ortadan kalkacaktır.
Eğer tırtıl kurabiyeniz hem lezzetli bir tırtıl kurabiye gibi hem de un kurabiyesi tadında olsun istiyorsanız o zaman, sizler için hazırladığımız ağızlarda dağılan un kurabiyesi tadında tırtıl kurabiyeyi deneyin. Bu kurabiyede kabartma tozu ve yumurta kullanılmadı. Siz de tam olarak tarife göre hareket ederseniz birebir lezzeti yakalayacaksınızdır.

Klasik bir lezzet tırtıl kurabiye
Malzemeler
•    Yarım paket tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
•    1 çay bardağı sıvı yağ
•    1,5 çay bardağı şeker
•    Yarım çay bardağı pudra şekeri
•    1 adet yumurta
•    1 adet vanilya
•    1 adet kabartma tozu
•    3 su bardağı un

Hazırlanışı
Hamur malzemelerinin tereyağını bir tavada yanmadan erimesini sağlayın ve bir karıştırma kabına alın.
Üzerine sıvıyağı, şekeri, yumurtayı atıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Üzerine pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu, unu, mümkünse eleyerek ilave edin. Bu aşamadan sonra hamur ağırlaşacak ve artık elle yoğrulmak isteyecektir.
Güzelce yoğurduğunuz hamuru 15 dakika buzdolabında bekletin. Bu şekilde hamurunuzun dağılma ihtimali ortadan kalkacaktır.
Ardından kurabiye hamurunu, tırtıklı ucu olan ve tırtıl kurabiye kalıbı olarak temin edebileceğiniz uçlardan hamuru istediğiniz uzunlukta çıkartın.
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra iyice soğutun ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Un kurabiyesi tadında tırtıl kurabiye
Malzemeler
•    250 gram tereyağı
•    Yarım su bardağı sıvı yağ
•    1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
•    Yarım su bardağı nişasta
•    3 su bardağı un
•    1 paket vanilya
Hazırlanışı
Un dışındaki tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve spatula ile krema kıvamı alana kadar karıştırın.
Üzerine unu ekleyin ve bir süre spatula ile sonra ise elinizle hamuru yoğurun.
Hamuru pürüzsüz bir hale getirdikten sonra tırtıl kurabiye aparatı veya kalıbı ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri çıkarın.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-12 derece sürekli kontrol ederek pişirin.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...