Tgrt Haber
04 Ağustos 2020 17:42

Sağ kaburga ağrısı nedir neden olur hangi bölüme gidilmeli

Kaburga ağrısı birçok nedenden olabileceği gibi sıklıkla karşılaşılan durum, kaburga kemiklerinin tutunduğu göğüs kemiği vardır ve tam tutunduğu yerde iltihap oluşur. Bu da kaburga ağrılarının en sık karşılaşılan durumlarından biridir. Göğüs kafesinde 12 sağda 12 solda olmak üzere 24 adet kaburga bulunur. Bunların tümü göğüs kafesini oluşturur. Göğüs kafesi altındaki organları korumakla görevlidir.

Sağ kaburga ağrısı nedir neden olur hangi bölüme gidilmeli
Sağ kaburga ağrısı nedir neden olur hangi bölüme gidilmeli

Kaburga ağrısı birçok nedenden olabileceği gibi sıklıkla karşılaşılan durum, kaburga kemiklerinin  tutunduğu göğüs kemiği vardır ve tam tutunduğu yerde iltihap oluşur. Bu da kaburga ağrılarının en sık karşılaşılan durumlarından biridir. Göğüs kafesinde 12 sağda 12 solda olmak üzere 24 adet kaburga bulunur. Bunların tümü göğüs kafesini oluşturur. Göğüs kafesi altındaki organları korumakla görevlidir.

Kaburga ağrısı sızı şeklinde veya karna uzanan bir ağrı şeklinde de olabilir. Göğüs kafesi ağrılarının yüzde 90 ı iiskelet sistemi ile alakalıdır.
Göğüs kafesi ağrısının birçok farklı nedeni bulunabileceğinden bunun için hem dahiliye bölümüne de hem de göğüs hastalıkları bölümüne başvurabilinir.

Sağ kaburga ağrısı için hangi bölüme gidilmeli

Göğüs hastalıkları uzmanları kaburga kırıklarına bakarlar. Eğer ağrınızın kaburgalarınızdan olduğunu düşünüyorsanız o zaman göğüs hastalıkları bölümüne başvurabilirsiniz fakat ağrınızın tam olarak neden olduğunu bilmiyorsanız o zaman öncelikle dahiliye hekimine görünebilirsiniz.
Göğüs Cerrahi Hastalıkları aşağıdaki hastalıklarla ilgilenebilir;

Kaburga kırıkları
Nefes darlığı
Göğüs ağrısı
Nefes alırken hırıltılı ve zor nefes alma
Zatürre
Tüberküloz
Pnömoni
Öksürürken ağızdan kan gelmesi
Göğse alınan darbeler
Aşırı ve yoğun kıvamlı balgam
Akciğerin apse yapması
Göğüs duvarında oluşan tümör
Göğsün içinde ısıvı toplanması
Göğüs duvarındaki şekil bozuklukları
Soluk borusu rahatsızlıkları
Diafragma rahatsızlıkları
Sırt kaburga ağrısı neden olur / Sol kaburga altında sırta vuran ağrı
Boyun fıtığında
Sırtın ve boynun omurgalarında oluşmuş kireçlenmeler
Kalp hastalıklarında
Akciğer rahatsızlıklarında
Safra kesesi hastalıklarında özellikle sırttan omuzlara kadar ağrı hissedilir

Sol koltuk altı kaburga ağrısı
Sol koltuk altı kaburga ağrısı, genellikle kalp ile ilgili problemin acil ve son işaretlerindendir. Bu ağrıyı baskı veya benzer şekiller bir ağrı gibi sol koltuk altında hisseden kişinin vakit kaybetmeden bir doktora başvurması gerekmektedir.

Geceleri kaburga ağrısı
Gece olan kaburga ağrıları birçok şeyden kaynakalanabileiceği gibi genellikle romatizmal hastalıkların belirtisi olarak kendini gösterir.

Sol kaburga altında bastirinca ağrı
Sol kaburga altındaki ağrılar sürekli ise bir doktora görünmekte yarar vardır ancak kısa süreli yani en fazla bir veya iki gün sürüyorsa bu genellikle gaz sancısıdır. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...