Tgrt Haber
24 Nisan 2024 13:44 - Güncelleme : 24 Nisan 2024 14:23

Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı kura çekimi sonuçları 16 Mayıs 2024 Perşembe günü açıklanacak

Milli Savunma Bakanlığı tarafından 1829 sürekli işçi alımı yapılacağı açıklandı. Vatandaşlar işçi alımı için kura çekimlerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Ayrıca vatandaşlar başvuruların ne zaman biteceğini ve şartlarını da araştırıyor. Detaylar, haberimizde...

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT HABER
Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı kura çekimi sonuçları 16 Mayıs 2024 Perşembe günü açıklanacak

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından 24 Nisan 2024 tarihinde yapılan açıklamaya göre açıktan 1829 sürekli işçi alımı yapılacağı açıklandı.

Sürekli işçi alımı adaylarının belirlenmesi için kura çekimlerinin ne zaman yapılacağı ve başvuruların ne zaman biteceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı kura çekimi sonuçları 16 Mayıs 2024 Perşembe günü açıklanacak - 1. Resim

MSB başvuruları 24-29 Nisan tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) sayfası üzerinden gerçekleştirilecek. 

İlan kapsamında açılan pozisyonlar için sözlü/uygulamalı sınav yapılacak. 

Sınavlara açılan iş gücü miktarının 4 katı oranda aday katılabilecek. 

Sınava girmeye hak kazanan adayların belirlenmesi için kura çekimi 16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 10.00'da yapılacak. Kura çekiminin sonuçları resmi MSB'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacak.

Sözlü sınavda adaylar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve 70 puanın altında alan adaylar başarısız olarak sayılacak.

Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı kura çekimi sonuçları 16 Mayıs 2024 Perşembe günü açıklanacak - 2. Resim

Sınava katılmak için gerekli olan genel şartlar şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Adayların başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

Affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, devletin sırlarına karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, hileli iflas, edimin ifasına fesat karıştırma, kaçakçılık suçlarından, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamadan mahkum olmamak.

Başvuru yapacak olan adayların Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşu veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, bu örgütlerin propagandasını yapmamış, kamu imkân ve
kaynaklarını bu örgütlere desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış olmak.

Kamusal haklarını kullanmaktan yoksun bırakmamış olmak.

Adayların askerlik ile ilişiği olmaması gerekiyor. (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak) 

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık, emeklilik veya malullük aylığı almıyor olmak.

Başvurunun son tarihi itibarıyla iş gücü taleplerinde belirtilen bölümlerden mezun olmak veya mesleki yeterlilik belgesi/ustalık belgesine sahip olmak ve belirtilen özel şartları sağlamak. (Mesleki yeterlilik belgesi veya ustalık belgesine hak kazanmasına rağmen, son başvuru tarihi itibarıyla belgesi düzenlenmemiş olan adaylar da başvuru yapabilir. Ancak, belge kontrollerinde adayların bu durumu ispatlayıcı belge ibraz etmeleri gerekir.)

İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmelik’in 5’inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları ilana Millî Savunma Bakanlığınca davet edildikleri halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkacak.

Adaylar kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edildiyse başvuruları kabul edilmeyecek.

Her aday, İŞKUR’da yayımlanan listede belirtilen bir ilana (bir iş yeri ve bir meslek koluna) başvuru yapabilir. Birden fazla ilana başvuru yapanlar ile Millî Savunma Bakanlığında ücretleri genel bütçeden ödenen bir iş yerinde çalışmakta olan işçilerden müracaat edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

İşe yerleştirme yapılabilmesi için adaylardan, arşiv araştırması ve/veya güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması ve başvuru yaptığı meslek kolunda çalışmasında sağlık yönünden sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu aranacaktır.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...