Tgrt Haber
26 Ocak 2020 13:12

Laz böreği tarifi, Laz böreği nasıl yapılır, Refika’dan Laz Böreği Tarifi

Karadeniz yöresine ait olan laz böreği nasıl yapılır, Okuyucularımız için en basit ve Laz Böreğinin En Bilinen Tarifini sizler için derledik. İşte Laz böreği tarifi ve Laz böreği yapımı haberimizde mevcut.

Laz böreği tarifi, Laz böreği nasıl yapılır, Refika’dan Laz Böreği Tarifi
Laz böreği tarifi, Laz böreği nasıl yapılır, Refika’dan Laz Böreği Tarifi,

Karadeniz yöresine ait olan laz böreği nasıl yapılır, Okuyucularımız için en basit ve Laz Böreğinin En Bilinen Tarifini sizler için derledik. İşte Laz böreği tarifi ve Laz böreği yapımı haberimizde mevcut.

Refika’dan Laz Böreği Tarifi

Malzemeler

  • 27 yaprak, 1 paket, baklava yufkası
  • 250 gr tereyağı

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 6 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 250 gr, 1,5 su bardağı, toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

  1. Şerbeti için, şekeri ve suyu ve limon suyunu bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayan şerbeti, 7 dakika daha kaynatın ve altını kapatarak soğumaya bırakın.
  2. Başka bir tencereye 1 litre sütü, nişastayı ve şekeri ekleyin ve karıştırın. İyice çırpın. Göbekçikler oluşmaya başladığında yumurta sarılarının olduğu kaseye birkaç yemek kaşığı muhallebiden alın ve yumurtaları muhallebinin sıcaklığına alıştırarak, sonrasında tencereye ekleyin. 2 dakika daha pişirin ve altını kapatıp soğumaya bırakın. Üzerine karabiberi de ekleyin. Karıştırın. Tamamen soğumasını sağlayın. İyice soğumadan işleme geçmeyin.
  3. Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın.
  4. Bir fırın tepsisini yağlayın. Yufka paketinin tamamındaki yufkaları ikiye bölün. İlk yarısından başlayarak, iki tanede bir tereyağı ile yağlayıp fırın tepsisine dizin.
  5. İlk yarısı bitince üzerine tamamen soğuttuğunuz muhallebiyi dökün ve güzelce yayın. Sonra kalan yufkaların yarısını da yine iki tane de bir yağlayarak üst üste dizin. Tamamen yufkalar bittiğinde, keskin bir bıçak ile dilimleyin.
  6. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında, alt üst açık fakat fansız olarak yarım saat pişirin. Pişirme telini veya fırın tepsinizi fırının tam orta kısmına yerleştirin.
  7. Şerbet soğukken ve tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbetini dökün.

Laz Böreğinin En Bilinen Tarifi

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gr tereyağı

Muhallebisi için

  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 kaşık nişasta

Şerbet için

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hazırlanışı

  1. Öncelikle şerbetini yapmakla başlayalım. Şerbeti için bir tencereye 2,5 su bardağı şekeri, 2 su bardağı suyu ve bir dilim limonu ekleyip, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra orta ateşte 17 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
  2. Muhallebiyi yapmak için tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin. Ardından bir tencereye; 2 yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri alın ve köpürene kadar çırpın. 1 yemek kaşığı nişastayı, 1 su bardağı unu, 1 paket vanilyayı ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyin ve 4 su bardağı sütü de yavaş yavaş pütürler oluşmayacak şekilde ilave ederek sürekli karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirip, kıvam aldıktan sonra soğuması için bir kenara alın.
  3. Bir paket hazır yufkanın yarısını bir kenara ayırın ve kalan yarsını uzun dikdörtgen borcama dizmeye başlayalım. Önce borcamı yağlayın ve sonra ilk kat yufkayı sererek onu da erittiğiniz tereyağı ile bolca yağlayın. Dilerseniz iki yufkada bir yağlayabilirsiniz. Paketin yarısı kullanıldıktan sonra üzerine soğuttuğunuz muhallebiyi ekleyin ve güzelce yayın. Sonra üzerine kalan yufkaları yine iki katta bir yağlayarak dizin. En son dilimleyin ve 190 derece fırında yarım saat kadar pişirin.
  4. Şerbet soğukken ve tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbetini dökün.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...