Tgrt Haber
07 Şubat 2019 13:07

Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir Kulak Ağrısı Nedenleri Tedavisi

Kulak ağrısı, çocuğu, yetişkini herkeste görülebilmektedir. Kulak enfeksiyonları genellikle kendiliğinden geçer veya ilaç gerektirmez.

Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir Kulak Ağrısı Nedenleri Tedavisi
kulak ağrısı,kulak çınlaması,kulaktan kan gelmesi

Kulak ağrısı, çocuğu, yetişkini herkeste görülebilmektedir.  Kulak enfeksiyonları genellikle kendiliğinden geçer veya ilaç gerektirmez. Kulak ağrısı için evde yapılabilecek uygulamalar az olsa da uzmanlar evde yapılacak denemelerin dikkatli olunması durumunda güvenli olabileceğini söylüyor.

Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir

Sarımsak

Kulağınıza, pamuk koyar gibi bir diş sarımsak koyup birkaç saat beklediğinizde kulak ağrınızın geçtiğini göreceksiniz.

Soğuk veya sıcak bir kompres 

Bir yıkama bezini soğuk veya ılık suya batırın, sıkın ve sonra sizi rahatsız eden kulağınıza koyun. Soğuk kompresin mi, sıcağın mı daha fazla iyi geldiğini görmek için her ikisini de deneyin.

Zencefil

Taze zencefili kaynatarak, ılık halde iken kulağınıza tıpkı kulak damlası gibi birkaç damla damlatın. Ağrı kesme özelliği sayesinde, ağrılarınızın geçmesine vesile olacaktır.

Zeytinyağı 

Bu tedavinin işe yaradığını ispatlayan bilimsel bir kanıt bulunmamakla birlikte, Amerikan Pediatri Akademisi, kulak ağrısı üzerinde orta derecede etkili olabileceğini söylüyor. Kulağınıza, kulak damlası kullandığınız gibi, problem olan kulağınıza birkaç damla ılık zeytinyağı damlatın.

Ağrı Kesici

Asetaminofen, ibuprofen veya naproksen gibi ilaçlar sıklıkla bir kulak ağrısı ağrıları için kullanılır. Size uygun olanı doktorunuza sorun.

Sakız Çiğnemek

Bir uçağa biniyorsanız veya yüksek irtifalara maruz kalacaksanız ve kulak ağrınız hava basıncındaki değişiklikten kaynaklanıyorsa, bir miktar sakız çiğneyin. Bu baskıyı azaltmaya yardımcı olabilir ve belirtilerini hafifletebilir.

Dik Uyuyun

Garip gelse de, yatmak kulağınızdaki sıvının akmasına neden olabilir. Bu orta kulağınızdaki baskı ve ağrıyı kolaylaştırabilir. Ağrılı kulağınızı, bir yastığa iyice bastırarak dayayın ve yatın ve bir yatağa yatın ya da biraz eğik bir koltukta uyuyun. 

Kulak Ağrısında Doktora Ne Zaman Gidilmelidir?

  • Kulağınızdan sızan sıvı (irin veya kulaktan kan gelmesi gibi) fark ettiğinizde
  • Yüksek ateş, baş ağrısı, baş dönmesi problemi yaşadığınızda
  • Kulağınıza bir şey kaçtı ise
  • Kulak arkasında şişlik görüyorsanız, özellikle yüzünüzün o tarafını zayıf hissediyorsanız veya oradaki kasları çalıştıramıyorsanız
  • Şiddetli kulak ağrınız oldu ise ve aniden durduysa (bu yırtılmış bir kulak zarı anlamına gelebilir 
  • Belirtileriniz 24 ila 48 saat içinde iyileşmez veya daha kötüye giderse

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...