Tgrt Haber
29 Ocak 2020 13:39

Krem karamel tarifi, Krem karamel nasıl yapılır, Krem karamel yapımı ve hazırlanışı

Krem karamel, bazılarımızın oldukça fazla sevdiği bazılarımızın ise yumurta kokusundan hiç hazzetmediği bir tatlı tarifidir. Sizler için her iki tarifi de hazırladık. Dilediğinizi deneyerek yapabilirsiniz. İkisi de usta şeflerin tarifleridir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Krem karamel tarifi, Krem karamel nasıl yapılır, Krem karamel yapımı ve hazırlanışı
Krem karamel tarifi, Krem karamel nasıl yapılır, Krem karamel yapımı ve hazırlanışı,

Krem karamel, bazılarımızın oldukça fazla sevdiği bazılarımızın ise yumurta kokusundan hiç hazzetmediği bir tatlı tarifidir. Sizler için her iki tarifi de hazırladık. Dilediğinizi deneyerek yapabilirsiniz. İkisi de usta şeflerin tarifleridir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Arda Türkmen’den Yumurtasız Krem Karamel Tarifi

Malzemeler

  • Yarım su bardağı toz şeker

Muhallebisi için

  • Yarım litre süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 ila 4 yemek kaşığı arası toz şeker
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

  1. Yanmaz bir tavayı ısıtın ve içine, yarım su bardağı toz şekerin yarısını tüm tavanın tabanını kaplayacak şekilde serpin ve altını kısıp karamelize olmasını bekleyin.
  2. Bu esnada başka bir sos tenceresinde, muhallebiyi yapalım. Yarım litre sütü, 1 yemek kaşığı unu, 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası, 3 yemek kaşığı şekeri ocağın altını açmadan iyice karıştırın. Sonra altını açın ve kısık ateşte karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  3. Krem karamel kalıplarının dibine hazır olan karameli paylaştırın.
  4. Muhallebiye yarım su bardağı kadar suyu ilave ederek kıvamını daha iyi almasını sağlayın ve üzerine 1 paket vanilyayı da ekleyip karıştırın.
  5. Muhallebiyi karamel döktüğünüz kaplara paylaştırın ve mümkünse bir gece buzdolabında bekletin. Ardından servise hazır.

İdil Fırat’tan Krem Karamel Tarifi

Malzemeler

  • 6 adet Yumurta
  • 2 su bardak Şeker
  • 1 kahve fincanı su
  • 1/2 litre süt
  • 1 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı

  1. Bir küçük tencereye 2 su bardağı şekerin yarısını alın.
  2. Üzerine 1 Türk kahvesi fincanı şekeri ilave edin ve bira tencereyi sallayarak hafif karıştırın. Asla kaşık veya başka bir gereçle dokunmayın.
  3. Kremayı hazırlamaya başlayalım; 6 adet yumurtayı bir çırpma kabına alın ve üzerine yarım litre sütü, 2 su bardağı toz şekerden kalanı, 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyip karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırsanız yeterli olacaktır. Bir kenarda bekletin.
  4. Karamel, 15 ila 20 dakikada hiç kaşık sokmadan, kendi kendine olacaktır. Bu sürenin sonunda minik muffin kalıplarını hazırlayın ve içine karamelinizi tencereden dökerek paylaştırın.
  5. Hazırladığınız kremayı bir süzgeçten geçirin ve süzün. Bu şekilde pürüzlerinden kurtulmuş olacaksınız.
  6. Muffin kalıplarındaki karamel biraz ılındıktan sonra, süzdüğünüz kremayı üzerlerine paylaştırın.
  7. Ardından kaynar vaziyetteki suyu muffin kalıplarınızı koyduğunuz fırın tepsisinin dibine dökün. Bu şekilde 165 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
  8. Fırından çıkarttığınız krem karamalleri önce oda sıcaklığında biraz sonra da en az 4 saat buzdolabında bekletin ve servis yapın. Mümkünse bir gece önceden de yapabilirsiniz. Bu şekilde hem daha kolay kalıplardan çıkacak hem de lezzeti daha oturmuş olacaktır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...