Tgrt Haber
09 Nisan 2024 19:00 - Güncelleme : 05 Nisan 2024 15:00

Konya Beyşehir ve Seydişehir'de bayram namazı 06.55'te, Akşehir'de 06.56'da kılınacak

Mübarek Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı geldi. Konya'nın Beyşehir, Seydişehir ve Akşehir ilçelerinde yaşayan vatandaşlar bayram namazının saatini araştırıyor. Detaylar, haberimizdedir.

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT Haber
Konya Beyşehir ve Seydişehir'de bayram namazı 06.55'te, Akşehir'de 06.56'da kılınacak

Mübarek Ramazan ayının bitmesi ile birlikte Ramazan Bayramı Müslüman alemine büyük bir neşe ile karşılandı. Ramazan Bayramı'nda bayram namazının Konya'nın Beyşehir, Seydişehir ve Akşehir ilçelerinde ne zaman kutlanacağı ise vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte, detaylar...

KONYA'NIN BEYŞEHİR, SEYDİŞEHİR VE AKŞEHİR'DE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Konya'nın Beyşehir, Seydişehir, ilçelerinde bayram namazı saat 06.55'te, Akşehir ilçesinde ise 06.56'da kılınacak.

Konya Beyşehir ve Seydişehir'de bayram namazı 06.55'te, Akşehir'de 06.56'da kılınacak - 1. Resim

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazında ilk önce "Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama" diyerek niyet etmek gerekiyor. Daha sonra namaza durulur ve "Sübhaneke" okunur. "Sübhaneke" okuduktan sonra eller üç defa tekbir getirerek kulaklara kaldırılıp, birince ve ikincisinde bağlanmaz, yan tarafa bırakılır. Üçüncüsünde ise eller göbek altına bağlanır. İmam ilk önce Fatiha ve bir sure okur. Daha sonra hep beraber rükuya gidilir.

Konya Beyşehir ve Seydişehir'de bayram namazı 06.55'te, Akşehir'de 06.56'da kılınacak - 2. Resim

İkinci rekatta ise imam ilk önce yine Fatiha ve bir sure okur. daha sonra iki el üç defa tekbir getirerek kaldırılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. dördüncü tekbirde ise kulaklara kaldırılmadan rükuya gidilir. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...