Kereviz tarifi kereviz nasıl yapılır? Zeytinyağlı kereviz yapımı ve Zeytinyağlı kereviz malzemeleri
Kereviz yemeği herkesin yiyemediği bir zeytinyağlı yemektir. Bu yemeği aşağıdaki tarifimiz ile yaparsanız kokusunu çok fazla duymadan ama yararlarını da öldürmeden yiyebilirsiniz. Ayrıca bu tarifteki 1,5 su bardağı sıcak su yerine de 1,5 su bardağı portakal suyu eklerseniz kerevize bambaşka bir tat katacaksınızdır.
Kereviz yemeği herkesin yiyemediği bir zeytinyağlı yemektir. Bu yemeği aşağıdaki tarifimiz ile yaparsanız kokusunu çok fazla duymadan ama yararlarını da öldürmeden yiyebilirsiniz. Ayrıca bu tarifteki 1,5 su bardağı sıcak su yerine de 1,5 su bardağı portakal suyu eklerseniz kerevize bambaşka bir tat katacaksınızdır.
Malzemeler
2 adet orta boy kereviz
2 adet kerevizin sapı
3-4 adet kereviz yaprağı
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet küp şeker veya 1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Kerevizleri soyulmuş olarak almadıysanız kabuklarını güzelce soyun ve bir kapta limonlu su hazırlayarak bu suyun içinde 15 dakika bekletin.
Soğanı yemeklik veya piyazlık doğrayın. Havuçları küp küp doğrayın ve zeytinyağı ile bir tencereye alın. Üzerine sarımsağı rendeleyin ve biraz soteleyin.
Bu karışımın üzerine küp şeklinde dilimlediğiniz patatesleri de ekleyerek biraz daha kavurun.
Kerevizleri sudan alın ve tencereye ekleyin. Üzerine yapraklarını ve küçülttüğünüz saplarını da ekleyin.
Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu, tuzu ve şekeri ilave edin.
En kısık ateşte tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra tenceren kereviz sapları ve yapraklarını çıkartın.
Bu yemeği 2 saat beklettikten sonra yemenizi tavsiye ederiz. Özellikle zeytinyağlı yemeklerin tümünde geçerli olan bir gece önceden yapılması konusunda kereviz de oldukça fark etmektedir. Mümkünse bir gece beklettiğiniz kereviz yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.