Tgrt Haber
04 Ağustos 2020 19:30

Kedi nasıl bakılır nasıl beslenir

eğer yumurtanın sarısı ve beyazını birlikte verecekseniz mutlaka pişirin. Bununla birlikte sadece sarısını da verebilirsiniz. Bu durumda da pişirmeden vermemenizi tavsiye ediyoruz.

Kedi nasıl bakılır nasıl beslenir
Kedi nasıl bakılır nasıl beslenir

Yumurta

Eğer yumurtanın sarısı ve beyazını birlikte verecekseniz mutlaka pişirin. Bununla birlikte sadece sarısını da verebilirsiniz. Bu durumda da pişirmeden vermemenizi tavsiye ediyoruz.

Makarna veya patates gibi nişastalı besinler

Eğer nişastalı besinlerden verecekseniz mutlaka ölçülü olun çünkü insanlarda olduğu gibi kedilerde de fazlaca ve hızlı kilo alımına neden olmaktadır. Yine bu besinleri de mutlaka pişmiş olarak vermeniz gerekmektedir.

Sebze

Kediler sebzeyi tek başına yemezler. Bu nedenle sağlıklı beslenmesini istediğiniz kedinizin sevdiği bir yiyecekle karıştırarak sebze tüketmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle kilolu kedilerin beslenmesinde sebzeler kullanılabilir.

Balık

Kedilerin fazlaca sevdiği bu besin kaynağını, kılçıklarını çıkartarak vermeyi unutmayın

Ciğer

Kedilerin en sevdiği yiyeceklerden biri olan ciğer, çiğ olarak verilirse kedilerde çeşitli bağırsak parazitlerine neden olabilir. Bundan dolayı mutlaka pişirerek veriniz. Bununla birlikte çok fazla ve tek başına verilen ciğer kedilerde kabızlığa neden olabilir. Bu nedenle yanında patates ve havuçla pişirerek kedinize yedirin.

Tavuk

Kedilerin en sevdiklerinden olan tavuğu kedinize vermeden önce mutlaka haşlayın veya pişirin. Çiğ olarak kesinlikle vermeyin ve kemikli vermeyin.

Çim

Kediler için fazla besin değeri olmayan ama inanılmaz hazmı kolaylaştıran çimenler evde bir sakı içinde kolaylılka yetiştirilebildiği gibi dışarıdan da toplanarak kedinize ikram edilebilir.

Yavru kediler ne yer

İlk 6 ila 7 hafta arasında içerler. Bundan sonraki sürede özellikle 5. haftadan sonra kuru mamam yiyebilir hale gelirler. Bebek dişleri tamamlanmıştır. Özellikle her 100 gram için 30 ml süt verebilirsiniz. Kediler market sütlerini genellikle sevmez ve içmezler eğer sizin kedinizde de böyle bir durum oluştuysa ona kutusuz organik sütlerden alabilirsiniz.

1 haftalık olan kediler 2 ila 3 saat arasında bir beslenirler

2 haftalık olan kediler 4 ila 6 saat arasında bir beslenirler

3 haftalık olan kediler 6 ila 8 saatte bir beslenirler

2 aylık kedi ne kadar mama yer

2 aylık kediniz ağırlığına göre yiyecek yemelidir. 1,5 ila 2,5 kg ağırlığındaki bir kediye günde 20 ila 30 gram arasında mama verilir.

2,5 ila 4,5 kg ağırlığındaki bir kediye günde 30 ila 50 gram arasında mama verilir.

4,5 ila 6,5 kg ağırlığındaki bir kediye günde 50 ila 70 gram arasında mama verilir.

Yavru kedi ne yer evde

Yavru kediler genellikle anne sütü veya organik inek sütü ile beslenir. marketten alınan sütleri içmeyebilirler.

2 aylık kedi ne kadar mama yer

1,5 ila 2,5 kg ağırlığındaki bir kediye günde 20 ila 30 gram arasında mama verilir.

2,5 ila 4,5 kg ağırlığındaki bir kediye günde 30 ila 50 gram arasında mama verilir.

4,5 ila 6,5 kg ağırlığındaki bir kediye günde 50 ila 70 gram arasında mama verilir.

Yeni doğmuş kedi maması nasıl Yapılır

Dişsiz kedi nasıl beslenir

Dişsiz kediler sadece sütle veya mama haline getirilerek su ile yumuşatılmış kuru mama ile beslenebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...