Tgrt Haber
26 Ocak 2020 13:01

Kabartma tozlu poğaça bayatlamayan kabartma tozlu poğaça tarifi

Bu poğaçanın, mutfaklarda bilinen diğer adı 321 poğaçadır. Tarifin içinde 3 adet kabartma tozu olması nedeniyle ismi 321 olmuştur fakat bu durum hanımları, poğaçalarında acı bir tat olması endişesiyle düşündürebilir. Kesinlikle endişe etmeyiniz ki poğaçalarda acı bir tat olmamaktadır. Diğer hazırlanan poğaçalar gibi tadı, kabartma tozunu hissettirmemektedir. Bu poğaça ile kolaylıkla iç harcı farklı malzemeden oluşan çeşitli poğaçalar hazırlayabilirsiniz.

Kabartma tozlu poğaça bayatlamayan kabartma tozlu poğaça tarifi
Kabartma tozlu poğaça bayatlamayan kabartma tozlu poğaça tarifi,

Bu poğaçanın, mutfaklarda bilinen diğer adı 321 poğaçadır. Tarifin içinde 3 adet kabartma tozu olması nedeniyle ismi 321 olmuştur fakat bu durum hanımları, poğaçalarında acı bir tat olması endişesiyle düşündürebilir. Kesinlikle endişe etmeyiniz ki poğaçalarda acı bir tat olmamaktadır. Diğer hazırlanan poğaçalar gibi tadı, kabartma tozunu hissettirmemektedir. Bu poğaça ile kolaylıkla iç harcı farklı malzemeden oluşan çeşitli poğaçalar hazırlayabilirsiniz.

Galeta ununu, fırından çıkan poğaçalarınızın üzerine serpebilirsiniz. Damak tadınıza göre üzerine susam, çörek otu da serpebilirsiniz.  Bu tarif ile hem yumuşacık hem de harika kabaran poğaçalar elde edebilirsiniz.

Poğaçalarınız için tam tutan bir tarif arıyorsanız, sizler için hazırladığımız 321 poğaça tarifini uygulayabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra, bu poğaça uzun süre bayatlamadığından, iç malzemesini hemen bozulabilecek, tavuk gibi malzemelerden hazırlamamanızı tavsiye ederiz.

Günlerce ilk günkü tazeliğinde tüketebileceğiniz poğaça tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı /sıvı yağ (Bardak ölçüsü 200 ml)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harcı için

  • Beyaz peynir (kaşar peyniri ile karıştırabilirsiniz)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Galeta unu

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabına, 1 su bardağı sıvı yağı, 2 su bardağı yoğurdu ve 1 adet yumurta akını alın ve iyice çırpın.
  2. Ardından ekleyeceğiniz 4 ila 5 su bardağı undan bir miktar kadar ekleyip üzerine; 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığı sirkeyi de ilave ederek tekrar iyice karıştırın.
  3. 4 ila 5 su bardağı undan kalan kısmı, yine yavaş yavaş hem yoğurarak hamurunuza dahil edin.
  4. Hazırladığınız undan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve ardından dilediğiniz iç malzemeden koyarak kapatın.
  5. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine bezelerinizi dizin.
  6. Üzerine 1 yumurta sarısını alıp sürün. Ardından susam serperek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...