Tgrt Haber
23 Ocak 2024 22:09 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 22:18

İşte 2024 Oscar adayları!

96’ncısı düzenlenecek olan Oscar Ödülleri’nde adaylar açıklandı. ABD’de 1929'dan bu yana verilen Oscar Ödülleri için ünlü talk şovcu Jimmy Kimmel'ın sunuculuğunda 10 Mart’ta California eyaletinde yer alan Los Angeles'taki Dolby Theatre'da tören düzenlenecek.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
oscar,aday,film

Bu yıl 96’ncısı düzenlenecek olan Oscar Ödülleri’nde adaylar açıklandı. Ünlü yönetmen Christopher Nolan imzalı Oppenheimer filmi 13 dalda aday göstererek, zirveye oturdu. Ünlü yönetmen Christopher Nolan imzalı Oppenheimer filmi 13 dalda aday gösterilerek zirveye oturdu. Oppenheimer ile aynı tarihte vizyona giren Barbie filmi ise 8 dalda aday gösterildi. İki filmde En İyi Film kategorisinde yarışacak.

Barbie’nin yönetmeni Greta Gerwig, en iyi yönetmen kategorisinde yer almazken, üç filmi en iyi film adayı olan ilk kadın yönetmen oldu. Bu yıl aynı zamanda ilk kez en iyi film dalında aday gösterilen üç filmin yönetmenliğini de kadınlar üstleniyor.

İŞTE 2024 OSCAR ADAYLARI

TARİHE GEÇTİ

Adaylıkların açıklanmasıyla Killers of the Flower Moon'un yıldızı Lily Gladstone, tanınan ilk Kızılderili aktris olarak tarihe geçti.

Barbie'nin yıldızı Margot Robbie, en iyi kadın oyuncu dalında aday gösterilmezken, Oppenheimer’ın yıldızı Cillian Murphy, en iyi erkek oyuncu dalında aday gösterildi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...