Tgrt Haber
26 Mart 2015 18:52 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

İstanbulluya yeni metro müjdesi

Ataköy ile İkitelli Organize Sanayi Sitesi arasında yapılması planlanan yeni metro hattı projesinde ÇED aşamasına gelindi.

İstanbulluya yeni metro müjdesi
metro, yeni metro,

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Ataköy-İkitelli Raylı Toplu Taşıma Sistemi Projesi’ni uygun görerek, Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini başlattı. Ataköy 5. Kısım'daki Ömer Duruk Cami önünden başlayacak yeni metro güzergahı, Basın Ekspres Yolu’nu takip ederek, Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Sitesi'ne uzanacak. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde Basın Ekspres Yolu yoğun trafik nedeniyle çalışamaz duruma geliyor. Bölgede metro hattının yapılmasıyla, E-5 ve TEM gibi ana yollarda trafiğin rahatlatılması planlanıyor.

Ataköy'deki eski banliyö hattı ile birleşen yeni metro hattı, Marmaray Hattı ile Başakşehir-Kirazlı Metro Hattı ile entegrasyonu da sağlayacak. Çalışmalar kapsamında 13 bin 420 metre uzunluğunda yapılacak metro tünellerinden 858 bin 880 metreküp toprak çıkartılacak. Yeni metro hattında İkitelli Güney, Masko, Bahariye, Mehmet Akif, Halkalı Cad. (212), Evren Güneşli, Mimar Sinan, Doğu Sanayi, Kuyumcukent, Çobançeşme, Yenibosna ve Ataköy olmak üzere toplam 12 istasyon bulunacak. Projenin 850 milyon liraya mal olması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...