Tgrt Haber
13 Aralık 2016 23:13 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

İstanbul da Kar Tatili Var mı? Kar yağışı sonrası öğrenciler kar tatili istiyor son dakika

İstanbul kar tatili var mı herkes bunu merak ediyor. İstanbul da başlayan kar yağışı sonrası öğrenciler tatil var mı yok mu merak ediyor. İşte İstanbul da yağan kar ile ilgili son gelişmeler.

İstanbul da Kar Tatili Var mı? Kar yağışı sonrası öğrenciler kar tatili istiyor son dakika
istanbul kar tatili, kar tatili var mı, istanbul kar tatili haberi, istanbul kar, 2016, kar yağışı,

İstanbul da kar tatili var mı yok mu. 2016'nın son ayı Aralık 13'te İstanbul'a ilk kar düştü, öğrenciler kar yağışı sonrası İstanbul Valisi Vasip Şahin'e de Twitter'dan Tweet atarak kar tatili istiyorlar. Kar yağışı İstanbul da etkisini artıracak mı hem veliler hem de öğrenciler kar tatili var mı yada olacak mı bunu merak ediyorlar. Kar yağışı ve son haberlerin hepsi TGRT Haber'de sizlerle. İşte İstanbul'daki kar yağışı ile ilgili tüm detaylar.

KAR YAĞIŞI ELAZIĞ’I BEYAZA BÜRÜDÜ
Elazığ’da akşam saatlerinde başlayan kar kenti beyaza bürüdü. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı merkezinin, günlerdir uyardığı kar yağışı Elazığ'da başladı. Etkili olan kar yağışı kısa sürede kent merkezini beyaza bürüdü. Kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi.
Kar yağdığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Aygül Emirlioğlu, Adana’lı olduğu ve kar görmeye alışık olmadığı için kar yağışını görünce çok mutlu olduğunu söyledi.
Kar yağışının mutluluk getirdiğini belirten Alperen Durak ise, “Kar yağdığı için çocuk gibi seviniyoruz. Çok mutluyuz. Utanmasam karda yuvarlanacağım” diye konuştu.
Merkez ve ilçeler de kar tatili
Kar yağışının etkili olması ile birlikte ilk önce Elazığ'ın merkez ve merkeze bağlı belde ile köylerde okulların tatil edildiği duyuruldu.
Daha sonra Elazığ Valiliği ikinci bir açıklama yaparak, Alacakaya, Sivrice, Maden, Arıcak, Karakoçan ilçelerindeki bütün okullarda, Palu ve Kovancılar İlçesi'nde ise bazı yerleşim yerlerinde eğitime çarşamba günü için ara verildiğini bildirdi.Ayrıca hamile ve engellilerin de izinli olacağı belirtildi.

KARS’TA OKULLAR BİR GÜN TATİL EDİLDİ

Kars’ta gece başlayan ve etkili olan kar yağışı, renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. Kar altına bir kişi aracıyla drift yaparken, üniversite öğrencileri de kartopu oynayıp, kaymanın tadını çıkardı. Kızak bulamayan üniversite öğrenciler leğen ve poşetlerle kaydı.
“Kar üstünde Kafkas gösterisi”
Kafkas Üniversitesi’nde okuyan Azerbaycanlı öğrenciler kar üstünü Kafkas Dansı yaptı. Azerbaycanlı öğrencilerin Kafkas dansına, Güneydoğulu öğrencilerde halayla karşılık verdi. Bir tarafta kartopu oynayan, bir tarafta kayan ve bir tarafta da oynayan öğrenciler gece geç saatlere kadar eğlencenin tadını çıkarttılar.
“Kars genelinde okullar bir gün tatil edildi”
Öte yandan özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yoğun kar yağışı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Kar yağışından dolayı Kars genelinde ilk ve orta derece okullar bir gün tatil edildi. Yoğun kar yağışından çok sayıda köy yolunun da ulaşıma kapandığı öğrenildi.

20 İLDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 20 ilde bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yurtta dün öğle saatlerinde başlayıp akşamdan itibaren etkisini artıran ve bazı kentlerde zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı yüzünden eğitime bir gün ara verildi.
Kar yağışı dolayısıyla Tunceli kent merkezi ve bağlı köyler, Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Hozat ilçe merkezleri ile bağlı köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda, Kars'taki tüm okullarda, Sivas'ta kent merkezi, Suşehri, Gölova, Akıncılar, Koyulhisar, Yıldızeli, İmranlı ilçelerinin tamamı ile Ulaş ve Hafik ilçelerindeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde, Düzce il genelinde taşımalı sistemle eğitim gerçekleştirilen okullarda, Elazığ'da il merkezi, merkeze bağlı belde ve köyler ile Karakoçan ilçe merkezi ve ilçeye bağlı belde ile köylerde eğitim verilemeyecek.
Bitlis il merkezi ve bağlı köylerindeki okullarda, Sakarya'da taşımalı sistemle eğitim veren okullarda, Muş'ta merkez ile bağlı belde ve köylerdeki okullarda, Bingöl'de il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar ile Karlıova ilçesindeki okullarda, Yozgat'ta da taşımalı eğitim öğretim gören öğrenciler için okullar tatil edildi.
Gümüşhane'de de yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk dolayısıyla Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde resmi ve özel, okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim ve özel eğitim okullarının bir gün tatil edilmesi kararı alındı. Bayburt'taki tüm okullarda, Konya'nın Hadim ve Derbent ilçelerindeki bütün okullar ile Halkapınar, Yunak, Güneysınır ve Bozkır ilçelerinde taşımalı eğitime ara verildi.
Karaman'da şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle köy ve beldelerde, taşımalı eğitim ile okullara erişimi sağlanan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.
Ordu'nun Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Mesudiye, Ulubey ve Akkuş, Bolu'nun Gerede ve Mengen ilçesine bağlı Pazarköy köyünde, Kastamonu'nun Şenpazar, İnebolu, Azdavay ve Bozkurt, Karabük'ün Ovacık ve Eflani, Tokat'ın Başçiftlik ilçeleri ile Giresun'un Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerindeki okullarda da eğitim verilemeyecek.

NİĞDE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 14 Aralık Çarşamba günü 1 gün süreyle tatildi edildi. Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okulların tatil edildiğini açıkladı.

ERZURUM’DA EĞİTİME KAR TATİLİ

Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan tipi ve kar yağışı nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime bugün ara verildiği bildirildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.
Bölgede yoğun kar yağışı Erzurum, Kars, Ağrı, Tunceli ve Ardahan'da etkisini gösteriyor. Gece saatlerinde etkisini artıran ve özellikle yüksek rakımlı yerlerde yer yer tipiye dönüşen kar yağışı, ulaşımda da aksamalara yol açıyor. Kar yağışı dolayısıyla beyaza bürünen Erzurum Bayburt Karayolu'nun Kop Dağı Geçidi'nde, trafik ekipleri, zinciri ya da kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermiyor.
Karayolları ekipleri de söz konusu yolun ulaşıma kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.
Ardahan'da ise Ardahan-Posof, Ardahan-Artvin karayollarında etkili olan tipi yüzünden kamyon ve tırların geçişine izin verilmiyor.
Bölge genelinde etkili olan kar yüzünden özellikle yüksek kesimlerdeki karayollarında sürücüler zor anlar yaşıyor.
Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri, yolların trafiğe kapanmaması iş makineleriyle çalışma yapıyor.



İSTANBUL DA KAR YAĞIŞI YOĞUNLAŞTI

İstanbul'da yarın okullar tatil mi? İstanbul'da kar bastırdı son raporlar korkutucu. İstanbul'da kar yağışı yoğunlaştı. Bu yoğun kar yağışını gören öğrenciler ve veliler, İstanbul'da okullar tatil olacak mı sorusuna yanıt arıyor. Peki İstanbul'da yarın yani 14 Aralık Çarşamba günü okullar tatil mi, son tatil kararını İstanbul Valiliği verecek. İstanbul Valiliği hava durumuna bakarak akşam ilerleyen saatlerde yarın okullar tatil mi sorusuna yanıt verecek. "İstanbul’da dün (12.12.2016 Pazartesi) yağmur şeklinde başlayan yağışın bugün (13.12.2016 Salı) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor.

Öğrencilerden Vali'ye kar tatili baskısı

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan kar özellikle trafikte olumsuzluklara neden olurken, öğrenciler sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan İstanbul Valisi Vasip Şahin'e okulların tatil edilmesi için baskı yaptı. Hava sıcaklığının düştüğü ve kar yağışının zaman zaman devam ettiği İstanbul'da Valilik'ten 'kar tatili' açıklaması henüz yapılmadı.

Twitter üzerinden İstanbul Valisi Vasip Şahin'e seslenen öğrenciler, okulların tatil edilmesi gerektiğini savundu. Attıkları ilginç mesajlarla tatil isteyen öğrencilerin mesajları güldürdü.

Twitter'da okulların tatil olması için paylaşılan mesajlardan bazıları şöyle:

"Diyelim ki yarın tatil olmadı, yolda yürürken birisi kayıp düştü. Ne olacak o zaman? Herkes için en iyisi yarın tatil olması"

"#vasipsahin diye yazılır tatil diye okunur"," #vasipsahin diye yazılır 'yoğun kar nedeniyle 14 Aralık Çarşamba günü okullar tatil edilmiştir' diye okunur",

"#vasipsahin Az önce dışarıda gezen bir grup penguen gördüm yani bence tatil olmalı."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için yapılan açıklama şöyle:

"İstanbul’da dün (12.12.2016 Pazartesi) yağmur şeklinde başlayan yağışın bugün (13.12.2016 Salı) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm’ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

KAR SAĞANAĞI NEDİR?

Ani kuvvetli rüzgar ve sağanak hattıyla birlikte görülen orta veya yoğun şiddetteki kısa süreli kar yağışı.

İstanbul Valiliği hava durumuna bakarak akşam ilerleyen saatlerde yarın okullar tatil mi sorusuna yanıt verecek. Hava durumu tahminlerine bakılacak olursa saat 15.00'da bastıracak olan kar yağışı yarın yani 14 aralık perşembe günü de etkisini sürdürecek. Gece sabaha kadar da kar yağışı etkili olacağı için İstanbul valiliği duruma göre ilerleyen saatlerde okullar tatil mi sorusunu masaya yatırabilir.

İstanbul'un 5 günlük hava durumu raporuna bakılacak olursa kar yağışı 15 Aralık perşembe günü sulu kara dönecek. Ancak İstanbul 16 Aralık cuma günü yine yoğun kar altında olacak. Haftasonu da kar yağışı devam edecek görünüyor.

Atatürk Havalimanı'nda kar alarmı! Seferler iptal edildi

Son Dakika Haberine göre; İstanbul’da bugün beklenen kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda bazı seferler iptal edildi. Meteorolojiden yapılan açıklamada ise "Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DMİ) tarafından alınan kapasite düşürme kararı nedeniyle tüm havayolu şirketleri uçuşlarının yüzde 5'ini azaltacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul için kar yağışı uyarısı şöyle:

“İstanbul’da bugün (12.12.2016 Pazartesi) yağmur şeklinde başlayacak yağışın (13.12.2016 bugün) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm’ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Alınan kapasite azaltma kararı nedeniyle Atatürk Havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Baş Müdürü Timur Alp Bayrak yazılı bir açıklama yaptı. Bugün saat 15.00 ile 06.00 arasında kapasite azaltmasının olacağını açıklayan Bayrak, "Yurdun belirli bölgelerinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 13.12.2016 saat 15.00 ile 14.12.2016 günü 06.00 saatleri arasında Atatürk Havalimanı çıkışlı uçuşlar yüzde 5 oranında azaltılacaktır. Yolcularımızın bilet aldıkları şirketlerin internet sitelerinden uçuşlarını takip etmeleri tavsiye olunur" dedi.

DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

"Yurdun belirli bölgelerinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle, 13.12.2016 günü saat 15.00 ile 14.12.2016 günü 06.00 saatleri arasında, Atatürk Havalimanı çıkışlı uçuşlar yüzde 5 oranında azaltılacaktır. Yolcularımızın, bilet aldıkları şirketlerin internet sitelerinden uçuşlarını takip etmeleri tavsiye olunur." denildi.

20 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada da olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiği belirtildi. Açıklamada, "13 Aralık 2016 tarihinde, İstanbul Atatürk Havalimanı ve yurdun belirli bölgelerinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir" denildi

İptal edilen seferler ise şöyle:

13.12.2016 TK2636 İSTANBUL Malatya

13.12.2016 TK2637 MALATYA İSTANBUL

13.12.2016 TK2836 İSTANBUL Trabzon

13.12.2016 TK2837 TRABZON İSTANBUL

13.12.2016 TK2834 İSTANBUL TRABZON

13.12.2016 TK2835 TRABZON İSTANBUL

13.12.2016 TK2706 İSTANBUL Erzurum

13.12.2016 TK2708 ERZURUM İSTANBUL

13.12.2016 TK2850 İSTANBUL Ordu-GİRESUN

13.12.2016 TK2851 ORDU-GİRESUN İSTANBUL

13.12.2016 TK864 İSTANBUL Tel Aviv

13.12.2016 TK791 TEL AVİV İSTANBUL

13.12.2016 TK774 İSTANBUL MUSKAT

13.12.2016 TK775 MUSKAT İSTANBUL

13.12.2016 TK2417 Antalya İSTANBUL

13.12.2016 TK2420 İSTANBUL ANTALYA

13.12.2016 TK2328 İSTANBUL İzmir

13.12.2016 TK2329 İZMİR İSTANBUL

13.12.2016 TK2327 İZMİR İSTANBUL

13.12.2016 TK2334 İSTANBUL İZMİR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar, kıyılarda yağmur şeklinde başlayacak yağışların, öğle saatlerinden itibaren kıyılarda da karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, bölgede (Sakarya, Düzce, Bilecik, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Bursa'nın doğu ilçeleri) kuvvetli olarak 10–20 cm, yüksek kesimlerde ise 20 -50 cm) kar örtüsü yapacağı tahmin ediliyor. Yağışın meydana getirebileceği olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağışların; Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...