İncir Kürünün sağlığa yararları, İncir kürü nasıl yapılır
İncir, sağlığımıza bulunan sayısız katkısı sebebi ile oldukça tercih edilen bir meyvedir. Taze veya kuru hali ile oldukça faydalıdır. Kadın hastalıklarından, karaciğer tedavisine kadar birçok hastalığa faydası bulunan incirin, kürü de en az kendisi kadar yararlıdır. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun tavsiye ettiği incir kürünü sizler için araştırdık.
İncir, sağlığımıza bulunan sayısız katkısı sebebi ile oldukça tercih edilen bir meyvedir. Taze veya kuru hali ile oldukça faydalıdır. Kadın hastalıklarından, karaciğer tedavisine kadar birçok hastalığa faydası bulunan incirin, kürü de en az kendisi kadar yararlıdır. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun tavsiye ettiği incir kürünü sizler için araştırdık.
İncir Kürü
Yumurtanın olgunlaşmıyor ise ve diğer hastalıklar için;
Malzemeler
- 6-7 tane kuru inciri
- Yarım litreden biraz fazla su
Hazırlanışı
6-7 litreden kuru inciri yarım litreden biraz fazla su ile 10-15 dakika kısık ateşte kaynatın. Kabı ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. 21 gün uygulayın. Gün içerisinde aç veya tok 2 veya 3’e bölerek içebilirsiniz.
Yumurta çatlamıyor ise;
Malzemeler
2 adet havuç
20 adet kuru incir
1 litreye kadar klorsuz su
Hazırlanışı
Havuçları 4-5 cm uzunluğunda kesin. İncirleri ikiye bölün. 1 litreye kaynayan kadar suyun içinde, ayrı kaplarda;20 dakika bir kapta havucu, 15 dakika başka bir kapta inciri, kısık ateşte kaynatın. Ilıdıktan sonra, temiz bir şişede birleştirin. 21 gün boyunca, sabah akşam, aç karnına 1 bardak için.
Üzerinde pudra şekeri olan kuru incirleri, soğuk suya tutup yıkayın.
İncirin faydaları
- Tam İlmihal Seadet-i Ebeddiye, sayfa 650’de buyruluyor ki;
İncir, kalbe ferahlık verir. Kuluncu, sindirim organı sancılarını giderir.
- Tam İlmihal Seadet-i Ebeddiye, sayfa 656’da buyruluyor ki;
Seyyid Abdülhakîm efendi, (Keşkül) risâlesinde diyor ki, (İncir, tayyıp bir yemişdir. Latîf bir gıdâdır. Hazmı kolaydır. Menfe’atleri çok bir devâdır. Tabî’ate yumuşaklık verir. Balgamı eritir. Böbrekleri temizler. Mesânedeki kumları izâle eder. Karaciğerin ve dalağın tıkanmış olan deliklerini açar. Bedeni şişmanlatır. Bâsûru izâle eder. Nekrîse, romatizmaya fâidelidir.) İncirin arabcası (Tîn)dir. Tîn sûresinde Allahü teâlâ, inciri medh etmekdedir. Hem fâideli, hem mubârekdir. Tâze veyâ kurusu aç iken üç adedi birkaç gün yinirse, râhat ishâl yapar. Sabâh ve akşam yemeklerinden bir sâat evvel, iki, üç aded tâze veyâ kuru incir yimek, sancısız, ağrısız, râhat ishâl yapmakdadır. Çikolata ve madlen, bunlara zarar vermekdedir.
- Tam İlmihal Seadet-i Ebeddiye, sayfa 675’de buyruluyor ki;
47 — DİZ KALÇA SIZLAMASI: Soğuk zemânlarda, tavşan tüyünden yapılmış diz örtüsü giyilir. Almanyadan gelmekdedir. Bulunamazsa, kalın yün fanilanın iki kolu omuzdan ayrılıp, bacaklara geçirilir. Hergün, 2-3 incir yimelidir.
- Kansızlığa iyi gelir. Bu kürü yemeklerden 15 dakika önce günde 2-3 kez aç karnına için.
- Kilo vermeye yardımcı olur
- Hamile kalmayı kolaylaştırır
- Cinsel isteği arttırır
- Kemikleri güçlendirir
- Diyabeti kontrol altında tutmaya yarar
- Hipertansiyonu önler
- Antioksidan özelliği vardır
- Kabızlığı önler
- Yüksek kolesterolü önler
- Alzheimer belirtilerini azaltmaya yardımcı olur
- Bronşit tedavisinde kullanılır
- Kalsiyum kaybını önler
- Yaşlılarda görme kaybına neden olan maküler dejenerasyonu önler
- Boğaz ağrısını rahatlatır
- Cilt ve saç sağlığı için iyidir
- Boğmaca ve astım gibi solunum bozukluklarına iyi gelir
- Bağırsak sorunlarına iyi gelir
- Kulak ağrısı, ateş, karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılır