Tgrt Haber
06 Mart 2024 07:45 - Güncelleme : 06 Mart 2024 09:01

İlk sahura 10 Mart Pazar gecesi kalkacağız! İlk sahura ne zaman kalkacağız, hangi gece, ayın kaçında?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, ilk sahur vakti ve saati merak konusu oldu. İlk sahura ne zaman kalkacağız, hangi gece, ayın kaçında? Yayınlanan imsakiyeye göre, ilk sahur 10 Mart Pazar gününe denk geliyor. İlk sahura ne zaman kalkılacak? İlk sahur saat kaçta, hangi gün? İlk teravih ne zaman? İşte detaylar...

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
İlk sahura 10 Mart Pazar gecesi kalkacağız! İlk sahura ne zaman kalkacağız, hangi gece, ayın kaçında?
Ramazan Ayı, İlk Sahur, Diyanet İşleri Başkanlığı

İlk sahura ne zaman kalkacağız, hangi gece, ayın kaçında? Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, ilk sahur vakti ve saati merak konusu oldu. Diyanet'in yayınladığı imsakiyeye göre, ilk sahur 10 Mart Pazar gününe denk geliyor. İlk sahura ne zaman kalkılacak? İlk sahur saat kaçta, hangi gün?

İLK SAHURA NE ZAMAN KALKACAĞIZ?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, sahura ne zaman kalkılacağı merak ediliyor. İlk sahur vakti Diyanet'in imsakiyesine göre 10 Mart Pazar gününe denk geliyor. Bu gece, oruç tutacak olanlar sahur yapacaklar.

İLK SAHUR VAKTİ VE SAAT KAÇTA?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirttiğine göre, Ramazan ayı 11 Mart Pazartesi günü başlayacak. Dolayısıyla ilk sahur, 10 Mart Pazar gününü 11 Mart Pazartesi gününe bağlayan gece kalkılacak. Sahur vakti Diyanet'in resmi yayın organı olan imsakiyede belirtiliyor.

İlk sahura 10 Mart Pazar gecesi kalkılacak - 1. Resim

İLK TERAVİH NE ZAMAN KILINACAK?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte ilk teravih namazının ne zaman kılınacağı da merak konusu oldu. Bu yıl ilk teravih namazı, 10 Mart Pazar günü yatsı ezanıyla birlikte kılınacak. İslam aleminin önemli ibadetlerinden biri olan teravih namazı, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte kılınmaya başlanacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...