Tgrt Haber
09 Nisan 2020 14:09

İftar yemeği menüsü 27 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 27 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 27 Ramazan iftar menüsü
  1. Kremalı brokoli çorbası
  2. Elbasan tava
  3. Alman pastası

Kremalı Sütlü Brokoli Çorbası

Malzemeler

  • 2 demet brokoli
  • 1 adet soğan
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1/4 demet dereotu

Hazırlanışı

  1. Soğanları küp olacak şekilde doğrayın.
  2. Bir tencereye zeytinyağını alın ve kızdırın. Üzerine soğanları ekleyin. Pembeleşene kadar kavurun.
  3. Brokolileri, güzelce yıkayıp çiçeklerine ayırın. Birkaç dakika kavurun.
  4. Üzerine de tuzu ve karabiberi serpin.
  5. Tencereye 6 su bardağı suyu ilave edin. Birkaç kez kavurun ve brokoliler yumuşayana kadar pişirin. Bu esnada suyunun fazla olduğunu düşünüyorsanız, blenderden geçirmeden suyunu mutlaka dökün.
  6. Yumuşayan çorbanızı blenderden geçirin. Çorbanın içinde hiç tane kalmayana kadar blenderden geçirmeye devam edin.
  7. Ardından üzerine kremayı dahil edip birkaç dakika daha kaynatın. Bu aşamada fazla kaynatmayın ki krema kesilmesin.

Elbasan tava

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 800 gram kuzu kol
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik (arzuya göre), 1 çay kaşığı kuru reyhan (arzuya göre), 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (arzuya göre)

Terbiyesi için

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su

Hazırlanışı

  1. 4 yemek kaşığı tereyağını ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tencereye alın ve yağları eritip kızdırdıktan sonra, üzerine 800 gram kuzu kol etini, yüksek ateşte önlü arkalı 3 dakika mühürleyin.
  2. 10 adet arpacık soğanı ve 2 diş sarımsağı ilave edin ve mühürlenen etlerle buluşturun. 3 dakika birlikte kavurun.
  3. 2 çay kaşığı tuzu ve malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suyu ilave ederek, ocak kısık ateşte olacak şekilde, 1 saat boyunca pişirin.
  4. Terbiyesi için; 2 su bardağı süzme yoğurdu, 3 adet yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı unu,1 çay kaşığı tuzu ve karabiberi ve 1 çay bardağı suyu bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  5. Fırını 180 dereceye getirin ve önceden ısıtın.
  6. Tenceredeki etler iyice yumuşadığında, etleri ve arpacık soğanları bir fırın kabına muntazam olacak şekilde dizin.
  7. Hazırladığınız terbiyeyi fırın kabına etlerin ve soğanların üzerine dökün. Arzuya göre olan baharatları da dilerseniz ekleyebilirsiniz.
  8. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında 25 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirin ve servise hazır.

Alman pastası

Malzemeler

Pandispanya için malzemeler

  • 1 fincan sıcak su
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kreması için malzemeler

  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket labne
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için malzemeler

  • Pudra şekeri

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemeleri yarım saat oda sıcaklığında bekletin.
  2. 3 adet yumurtayı bir çırpma kabına alın ve üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyerek iyice çırpın. Mikserin en yüksek seviyelerinde karıştırabilirsiniz.
  3. 1 fincan sıcak suyu yavaş yavaş yumurtalı şekere ilave ederken bir taraftan yüksek seviyede mikserle yine çırpmaya devam edin.
  4. 1 paket kabartma tozunu, 2 su bardağı una ekleyerek karıştırın.
  5. Ardından karışıma, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunun olduğu karışımı, yavaş yavaş, yaklaşık 4-5 defa da ekleyerek her eklediğiniz unda karıştırıldığından emin olduktan sonra diğerine geçerek ekleyin.
  6. Son olarak üzerine 1 limonun kabuklarının rendesini ekleyerek birkaç tur daha karıştırdıktan sonra, pandispanya hamuru tamamdır.
  7. Pandispanya hazırlarken genellikle, kalıp yağlanmıyor fakat sizin kalıbınızın yapışma ihtimali varsa yağlamaktan kaçınmayın. Çıkarken parçalanan bir kekten güzel bir pandispanya elde edemezsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
  9. Kreması için, bir tencereye, 1 yumurta ve 3 çorba kaşığı şekeri ekleyin ve biraz çırpın.
  10. Üzerine 3 çorba kaşığı unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. bu aşamada tencereyi hala ocağa almadık.
  11. Tencerenin üzerine sütü de ekleyip karıştırın ve artık tencereyi ocağa alın. Kıvamı oldukça koyu bir hale gelene dek sürekli karıştırarak kremayı pişirin.
  12. Ocağın altını kapattıktan sonra üzerine limon kabuğu rendesini ekleyin ve karıştırın. Ardından bir kenarda soğumaya bırakın.
  13. Kekiniz bu arada pişmiş olmalıdır. Keki de çıkartıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ortadan ikiye bölün ve krema buluşturun. Kekin en üst katına pudra şekeri serperek servis yapın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...