Tgrt Haber
09 Nisan 2020 14:02

İftar yemeği menüsü 22 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 22 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 22 Ramazan iftar menüsü
  1. Terbiyeli tel şehriye çorbası
  2. Lazanya
  3. Mozaik pasta

Terbiyeli tel şehriye çorbası

Malzemeler

  • Küçük bir kase arpa şehriye
  • Küçük bir kase tel şehriye
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı salca
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. Tencereye sıvı yağı alın ve kızdırın.
  2. Üzerine arpa ve tel şehriyeleri kavurun. 1 yemek kaşığı unu da ekleyip kavurun. Salçayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  3. 1 litreye yakın sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  4. Diğer tarafta yoğurdu bir kaseye alın ve yumurta sarısı, limon suyuyla iyice karıştırın.
  5. Kaynayan çorbadan 4-5 yemek kaşığı kadar alın ve yoğurt ile güzelce karıştırın. Ardından hazırladığınız terbiyeyi çorbaya döküp ocağı hemen kapatın.
  6. Tuzu ve kuru naneyi de ekleyin ve servise hazır.

Lazanya

Malzemeler

Sosu için;

  • 400 gram dana kıyma
  • 40 gram yemeklik doğranmış soğan
  • 100 gram küp küp doğranmış havuç
  • 40 gram kıyılmış kereviz
  • 30 gram domates püresi
  • 40 cl su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 80 gram rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 defne yaprağı
  • Tuz ve karabiber

Beşamel sos için;

  • 90 ml süt
  • 50 gram tereyağı
  • 50 gram un
  • Tuz ve muskat

Hazırlanışı

  1. Kızgın yağ bulunan tavaya kerevizi, soğanı havucu, kıymayı ve defne yaprağını kavurun.
  2. Üzerine domates püresini ve suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyin. 20 dakika orta ateşte pişirin.
  3. Bir geniş sos tavasında tereyağını eritin ve içine unu ve sıcak sütü ekleyin iyice bir çırpma teliyle çırpın ve tuz ile muskatı da ekleyin. Kaynatın.
  4. Küçük boy kare fırın kabının veya borcamın en alt tabanına bir kepçe beşamelden dökün ve her yerine gelecek şekilde yayın. Üzerine 4 yemek kaşığı kıymalı harçtan her yerine gelecek şekilde dökün. Onun da üzerine iki yaprak lazanya koyup tekrar beşamel + kıymalı harç + lazanya olarak tamamlayın. Bu işlemi toplamda 5 kat olacak şekilde yapın.
  5. En son 220 derecede önceden ısıtılmış fırında, üzerine parmesan serpilmiş lazanyanızı 20 dakika pişirin.

Mozaik pasta

Malzemeler

  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

  1. Bisküvileri iri iri olacak şekilde kırın.
  2. Bir tencereye, tereyağı alın ve yanmadan erimesini sağlayarak üzerine kakaoyu edip hızlı hızlı karıştırıp bütünleşmesini sağlayın.
  3. Bütünleşen bu karışımı ocaktan alın ve üzerine toz şekeri ve sütü ilave ederek karıştırıp yeniden tencereyi ocağa alın. Şeker erimiş olacağından karışımın kıvamı biraz koyu bir kıvam haline gelene kadar ısıtın.
  4. Isıttığınız sosu ocağın üzerinden alın ve oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Sosunuz ılındıktan hatta biraz soğuduktan sonra bisküvileri üzerine atın ve bisküvileri daha fazla ezmeden güzelce karıştırın.
  5. Masanın üzerine büyükçe streç film yayıp mozaik pastayı buraya dökün. Pastaya silindir şekline gelmesi için şekil verin ve streçle kapatın.
  6. Pastayı buzluğa tın ve en az 2 saat en fazla bir gece donması için izin verin.
  7. Servis etmeden önce çıkartın ve 5 dakika oda sıcaklığında kalmasını sağlayın. Ardından hindistan cevizi veya çikolata sos dökerek servis yapabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...