Tgrt Haber
18 Kasım 2021 10:15

Gram altın ne kadar? İslam Memiş altın tahmini

Altın fiyatı haftaya yükselişle başlarken yatırımcılar Fed toplantısına odaklandı. Vatandaşlar 13,50 sınırına dayanan dolar/TL rekor serisinin yanında altın fiyatlarını da sıkı bir şekilde takip ediyor. Peki gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? Fed tutanakları ne zaman açıklanacak? İslam Memiş altın fiyatı tahmini ve diğer detaylar haberimizde yer alıyor.

Gram altın ne kadar? İslam Memiş altın tahmini
altın,altın fiyatı,çeyrek altın,gram altın,islam memiş

Altın fiyatları her geçen gün yükselirken vatandaşlar gram altın fiyatı hakkında araştırma yapmaya devam ediyor. Ons altın yeni haftaya düşüşle 1857 dolar civarında başladıktan sonra salı günü 1875 doların üzerine çıkarken bugün 1865 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Uzmanlar altının hala güvenli liman olduğunu ve vatandaşın altını yastık altında tuttuğunu ifade etti. İşte 24 Kasım altın fiyatları. 

24 KASIM GRAM ALTIN NE KADAR? 

Altın fiyatları yeni güne zirveden başladı. Kasım ayı başında 550 TL civarında bulunan gram altın 24 günde yaklaşık 200 TL kazandı. 

Dolar rekor serisi devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz kararı hakkında açıklama yaptı. Görevde olduğu sürece faizle mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Erdoğan önümüzdeki yıllarda ferahlamanın geleceğini belirtti. Dolar kurunda yaşanan hareketliliğin ardından Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşme gerçekleştirdi. Merkez Bankası, aşırı değerlenen dolar için açıklama yaptı. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Merkez Bankası'nın kur seviyesine ilişkin taahhüdü yoktur. Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir."

24 Kasım Çarşamba gram altın 746 TL seviyelerinden işlem görüyor. Merkez Bankası 100 baz puan indirim uygulayarak politika faizini yüzde 15'e çekti. Kararın ardından dolar rekor kırarak 13,50 TL seviyelerine yükseldi. 

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL? 

Gram altın yükselişi çeyrek altın fiyatlarını da etkiledi. Küresel piyasalar enflasyon riskinden korunma yollarını ararken, altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Çeyrek altın satış fiyatı 1.225 TL iken 1.180 TL seviyesinden alınıyor. 

Yarım altın ise 2.454 TL satış fiyatından işlem görüyor. 

Gram altın ne kadar? İslam Memiş altın tahmini

FED TOPLANTISI NE ZAMAN? 

Fed, Aralık ortasında yeni üç aylık tahminlerini yayınlayacak. Fed 15 Aralık'ta yeni üç aylık tahminleri yayınlayacak.

İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN YORUMU 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları hakkında açıklama yaptı. İslam Memiş, “Bugüne kadar altın için hep ‘alın’ tavsiyemiz oldu. Gidişat belli. Sürekli yukarı yönlü hamlelerini devam ettiren bir kur ve altın var karşımızda. Dolar nereye, gram altın oraya. Ons altında hızlı bir toparlanma olduğunu belirten İslam Memiş, ‘’Ons atın dünyadaki enflasyonu satın almaya devam ediyor. Haliyle de TCMB faiz indirimini pas geçerse mutlaka teknik açıdan bir düzeltme olacaktır. Bu altını satıp, daha sonra ‘aşağıdan alırım’ düşüncesini doğurmuyor. Bu öngördüğümüz kısa vadeli geri çekilmeler ve düzeltmelerde altın ve döviz borcu olan vatandaşlara bir fırsat sunacaktır. Ben varlıkları satma konusunda vatandaşların düşüncesine çok da katılmıyorum. Bence iyi düşünmeliler. Gram altın fiyatında yılın ilk çeyreğinde bu yükseliş trendinin 660 TL seviyesine kadar devam edeceğini tahmin ediyorum. 600 liranın altındaki sarkmalarda kısa vade için yatırımcısına alım fırsatı verebilir. Piyasalarda fırsatlar bitmez ama satış noktasında asla iyimser değilim” ifadelerini kullandı. 

Merkez Bankası faiz kararı ardından İslam Memiş önemli değerlendirmeler yaptı. Memiş, dünya piyasalarında doların değer kaybettiğini ifade ederken Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kaybettiğinin de altını çizdi. İslam Memiş Merkez Bankası faiz indirimi kararının çok aceleci olduğunu ifade etti. Uluslararası piyasalarda dolar endeksi başladığında dolar fiyatının yeni rekorlara imza atacağını vurguladı. 

İslam Memiş dolar hareketliliğinin nereye kadar süreceği sorusuna bu şartlarda cevap vermenin zor olduğunun altını çizdi. Memiş, ''TL’deki değer kaybının yüzde 60’lara yükseldiğini söyleyebiliriz. Hem dolar hem de euro kurunda yüzde 10’a varan bir değer artışı var bugün. Ancak bir köpük oluştuğunu, bundan sonraki süreçte yatırımcının dikkat etmesi gerektiği söyleyebilirim. Çünkü agresif yükselişlerde biraz daha teknik boyutuna bakmak gerekiyor. Yani düzeltme hareketleri gerçekleştirmeden yükseliş trendine devam etmesi mümkün görülmüyor. Ara ara kar satışları ve geri dönüşler olacaktır. Bu seviyeler özellikle alım yapmak için çok uygun değil'' açıklamalarına yer verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...