Tgrt Haber
25 Nisan 2024 17:44 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 17:52

Gözaltına alınan DEM Parti İl Başkanı Mustafa Tekik’in hayatı

DEM Parti İl Başkanlığı'na yapılan operasyonun ardından terör örgütü dokümanları ve posterleri bulundu. Batman'da gerçekleştirilen operasyonun ardından Mustafa Tekik gözaltına alındı. Vatandaşlar ise kimdir sorusuna cevap arıyor.

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
Gözaltına alınan DEM Parti İl Başkanı Mustafa Tekik’in hayatı

Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın ardından Batman DEM Parti İl Başkanlığı'na bir operasyon düzenlendi. İl Başkanı Mustafa Tekik'in gözaltına alınmasıyla beraber hayatı araştırıldı.

2024 yerel seçimlerinde DEM Parti Batman Belediye Başkan adayı olan Tekik, 2002- 2005 yılları aralığında Özgür Toplum Partisi Merkez İlçe Başkanlığı yaptı.

2005- 20009 yılları aralığında Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkan Yardımcılığı ve Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanlığı yaptı.

2019 senesine kadar Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterliği görevini yerine getirmesinin ardından siyasete atıldı. 

Gözaltına alınan DEM Parti İl Başkanı Mustafa Tekik’in hayatı - 1. Resim

DBP Marmara Danışma Bürosu Eş Sözcülüğü, 2022-2023 yıllarında DBP Parti Meclis Üyeliği ve eğitim komisyonu Eş Sözcülüğü görevlerini yaptı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Güvenlik Şube ve Çevik Kuvvet ekipleri dün DEM Parti Batman il binasında arama operasyonu gerçekleştirildi.

Arama sonucunda terör örgütü mensuplarının posterlerinin yanında yasa dışı kitaplar da bulundu. İl Başkanı Mustafa Tekik gözaltına alındı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...