Tgrt Haber
11 May 2022 10:08 - Güncelleme : 11 May 2022 10:28

Gençlik Kampı başvurusu başladı mı, başvuru şartları neler? GSB 2022 Gençlik Kampı başvuru ekranı

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2022 Gençlik Kampı başvurusunun başlaması üzerine başvuru şartlarının ve nasıl başvurulacağı merak ediliyor. Başvuru yapmak isteyenler "GSB Gençlik Kampı başvuru ekranı ve şartları" hakkında araştırma yapıyor. İşte GSB 2022 Gençlik Kampı başvuru ekranı

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Gençlik Kampı başvurusu başladı mı, başvuru şartları neler? GSB 2022 Gençlik Kampı başvuru ekranı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yaz için merak edilen haberi duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl gerçekleştirilen Gençlik Kampları, farlı illerde düzenleniyor. Başvuruları başlayan Gençlik Kampı için gerekli şartların neler olduğu araştırılıyor. Peki Gençlik Kampı başvurusu başladı mı, başvuru şartları neler? Gençlik Kampı ücretli mi? İşte GSB 2022 Gençlik Kampı başvuru ekranı...

GSB GENÇLİK KAMPI BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

2022 yılında Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Kamplarına başvurular 9 Mayıs itibariyle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yaz için beklenen Gençlik Kampı haberini duyurdu. Farklı illerde ve farklı yaş gruplarına hitap eden kamplara başvuruda bulunmak isteyenler için detaylar belli oldu.

Başvurular için yaş sınırının 25'e yükseltildiği belirtildi. Daha önceki yaş aralığı 12-22'idi. Gençlik Kampı 2022 başvuruları Temmuz ayına kadar sürecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her sene gerçekleştirilen gençlik kampları, 2022 yılında da yapılacak.

GSB GENÇLİK KAMPI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2022 yılında Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Kamplarına başvurular 9 Mayıs itibariyle başladı. Gençlik Kampı başvuruları https://gencizbiz.gsb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Temmuza kadar sürecek olan başvurular, yapılan değerlendirmelerin ardından sonuçlanacak.

GSB GENÇLİK KAMPI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

GSB GENÇLİK KAMPI ÜCRETLİ Mİ?

Gençlik kamplarına katılım için gerekli şartları sağlamak yeterli olup herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Gençlik Kampı başvurusu başladı mı, başvuru şartları neler? GSB 2022 Gençlik Kampı başvuru ekranı

2022 GSB GENÇLİK KAMPI ŞARTLARI NELERDİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Kampı ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaş sınırının da 22’den 25’e yükseldiğini açıkladı.

2022 Gençlik Kampı başvuru şartları ise şu şekilde:

  • Aile aylık net geliri 2022 asgari ücretin altında olanlara,
  • Bakanlığımıza bağlı Gençlik Merkezlerine veya Genç Gönüllüler web sitesine üye olanlar,
  • Kamplarımıza katılmak amacıyla üç yıl başvurduğu halde kampa gitmeye hak kazanamayanlara, öncelik tanınacaktır.
  • Bu kapsamda, kampa katılım hakkı kazanan gençlerin belgelerini kesin kayıt esnasında gençlik merkezlerine ibraz etmesi zorunludur. Bu belgeler gençlik merkezlerinde muhafaza edilecektir. Belge ibraz etmeyenlerin başvuruları iptal edilecek, yerine yedek listeden kampçı ataması yapılacaktır.
  • Şehit ve gazi yakını (kardeş veya çocuk) olan gençlerin başvurması halinde kampa atamaları doğrudan gerçekleştirilecektir.
  • Bu kapsamda kampa doğrudan katılım hakkı kazanan gençlerin belgelerini kesin kayıt esnasında gençlik merkezlerine ibraz etmesi zorunludur. Bu belgeler gençlik merkezlerinde muhafaza edilecektir. Belge ibraz etmeyenlerin başvuruları geçersiz sayılarak yerlerine yedek listeden kampçı ataması yapılacaktır.
  • Gençlik kamplarına katılacakların kamplara atamaları, Kamp Otomasyon Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...