Tgrt Haber
20 Ağustos 2019 10:44

Ev baklavası tarifi nasıl yapılır, Ev baklavası yapmanın püf noktaları

Bayramların vazgeçilmez tatlısı ev baklavası yapmanın en kolay yöntemleri ve tarifi bu haberde. Lezzetli ve kolay ev baklavası yapmanın püf noktaları ve tüm ayrıntıları ile sizler için hazırladığımız ev baklavası tarifimizi paylaşıyoruz.

Ev baklavası tarifi nasıl yapılır, Ev baklavası yapmanın püf noktaları
ev baklavasi tarifi,,ev baklavasi tarifi nasıl yapılır,,ev baklavası nasıl yapılır,

Lezzetli ve kolay ev baklavası yapmanın püf noktaları ve tüm ayrıntıları ile sizler için hazırladığımız ev baklavası tarifimizi paylaşıyoruz.

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (eğer unun az olduğunu hissederseniz o zaman biraz daha ilave edebilirsiniz fakat hamuru tamamen katılaştırmamalıdır.)

İç malzemesi için

  • İnce dövülmüş ceviz

Hamuru açmak için

  • Nişasta

Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Üzerine

  • 300 gram tereyağı

Hazırlanışı

  • Öncelikle şerbeti hazırlamak gerekir ki soğumaya bırakabilelim. Su ve şekeri 15 dakika kadar karıştırarak kaynatalım. Şeker iyice eridikten sonra içine biraz limon damlatıp 15 dakika daha kısık ateşte kaynamaya bırakalım ve 15 dakika kaynadıktan sonra altını kapatarak soğumaya bırakalım.
  • Unu bir karıştırma kabına alın.
  • Ortasını havuz şeklinde açın ve yumurtayı, sıvı yağı, sütü, sirkeyi ve kabartma tozunu, tuzu ekleyerek güzelce yoğurun.
  • İyice yoğrulup kıvama gelen hamuru yarım saat dinlendirin.
  • Hamuru rulo haline getirin ve 30 eşit parçaya bölün.
  • Her bir hamur parçasının arasına nişasta ekleyin ve biraz elinizle yassılaştırarak 2 tane hamur parçasını bu şekilde üst üste koyun ve tek bir hamur olarak açın.
  • Açtığınız hamur tepsinizin büyüklüğüne ulaştığında yağladığınız tepsinize ilk hamur katını güzelce yerleştirin.
  • Bu şekilde bezeleri yani hamur parçalarını ikişerli olarak birlikte açın ve tepsiye yerleştirin.
  • Her bir hamurun üzerine erittiğiniz tereyağından kaşık yardımıyla dökün ve ince olarak çektiğiniz cevizi de üzerine dökerek o katı tamamlayın.
  • Bir hamur, biraz yağ ve ceviz olarak bir katı tamamlayın.
  • Tüm hamurlar bitene kadar bu şekilde işleme devam edin ve en son katının üzerinde sadece hamur olacak şekilde bırakın. İstediğiniz şekilde dilimlediğiniz baklavanızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Üzeri kızarmazsa biraz daha fazla tutabilirsiniz.
  • Fırından çıkan baklavanız sıcak, şerbetiniz soğuk haldeyken şerbeti baklavanıza yavaşça dökün ve biraz dinlendirdikten sonra artık servise hazırdır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...