Tgrt Haber
21 Şubat 2017 11:51 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? | Ehliyet sınavı hakkında tüm detaylar

Ehliyet sınav sonuçlarını beklemeye başlayan adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. 11 Şubat Cumartesi tarihinde yapılan 2017'nin ilk ehliyet sınav cevapları ve soruları yayınlandı. Sürücü adayların merakla beklediği ehliyet sınav sonuçları ise bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Ehliyet sınav sonuçları hakkında tüm detaylar haberimizde mevcut.

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? | Ehliyet sınavı hakkında tüm detaylar
ehliyet sınav sonuçları, ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı, ehliyet sınav soruları ve cevapları, meb,milli eğitim,motorlu taşıt,ehliyet,ehliyet nedir,

Ehliyet sınav sonuçlarını konusunda detayları merak eden adaylar, ehliyet sınavına giren adaylar sınav sonuçlarını merak ediyor. Peki, 11 şubat ehliyet sınav soruları ve sonuçları ne zaman yayınlanacak? Sürücü belgesi olmadan trafiğe çıkma yetkisine sahip olmayan sürücüler, 11 şubat ehliyet sınavının ardından alacakları puana göre ehliyet almaya hak kazanabilecek. İşte, sorular ve sonuçlara dair detaylı bilgi!


Sınav sonuçları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir açıklama henüz yapılmış değil.Ehliyet adaylarının merakla bekledikleri ehliyet sınavı sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platformda yer almakta olan resmi internet sayfasında bulunan MTSAS duyuruları ekranından açıklanacak.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yoğun iş hayatlarında az da olsa rahat bir nefes almalarını sağlar. Artık üniversite kayıtların bile internetten yapıldığı bu dönemde daha aklınıza gelebilecek olan birçok işlemi internetten halledebilmekteyiz. İnternet ile işlem kolaylığı sağladığımız bu alanlar her geçen gün ilerlemektedir, artarak büyümektedir. Bu gelişmede biz vatandaşlar olarak bizlerin yararına olacaktır. Çünkü kamusal alandaki işlemlerimizi ne kadar kısa süre zarfı içinde yaptık bizler o kadar büyük avantaj sahibi oluruz. Biz vatandaşlarında bu kadar interneti ve beraberinde getirmiş olduğu internet teknolojisinin yararlarından faydalandığımızın farkında olan kurum ve kuruluşlar doğal olarak bizlerin bu alanda daha çok işlem yapabilmesini sağlamıştır. Bu teknolojiyi yakından takip eden bir başka kurum ise Emniyet Genel Müdürlüğüdür. Her zaman düzenli olarak gerçekleştirilen ehliyet sınavlarının sorularını ve sonuçlarını bizler büyük bir kolaylıkla dijital ortamda yapabiliriz. Ülkemizde araç sahibi olan ve araç sahibi olmak isteyen pek çok vatandaş vardır. Araç sahibi olabilmek içinde belli bir yaşa gelmiş ehliyet alabilmek için başvurularda bulunmamız gerekir. Bizler 17 yaşımızı doldurduğumuzda motor, 18 yaşımıza geldiğimizde ise araba ehliyeti alabilir konumundayızdır. İki aşama da gerçekleştirilen bu ehliyet sınavları ilki yazılı ikincisi direksiyon olarak ikiye ayrılır. 60 lira gibi bir ücret ödenerek girilen yazılı sınavdan adaylar en az 70 alabilmeleri gerekir ki bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girebilme şansı bulsunlar. Bu sebeple her aday bu sınavdan 70 ve üzeri almak zorundadırlar. Sonrasında ise ders alarak sürücü kurslarına giderek direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar.

Adaylar bu ehliyet sınavlarına 11 Şubat 2017 Cumartesi günü yazılı olana girmişlerdir. Terlettiren sorularla karşılaşan adayların sınav sonuçları henüz açıklanmamıştır. Ancak adayların düzenli olarak resmi siteleri ve en güncel haberleri takip etmeleri büyük önem taşır. Ehliyet sınav sonuçları açıklanmamıştır ancak sonucunu çok merak eden adaylar isterlerse internet sistemi üzerinden Cumartesi günü girmiş oldukları sınavda yaptıkları soruların doğru yanıtlarını bulabilirler. Dijital ortamda bu ehliyet sınav soruları resmi site tarafından verilmiş doğru ile beraber vatandaşların sonuçlara yönelik bir nebze dahi olsa meraklarının giderilmesi amaç edinilmiştir. Sizlerde internet sistemi sayesinde büyük bir kolaylıkla ehliyet sınav sorularına ulaşabilirsiniz.

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI HAKKINDA TÜM DETAYLI BİLGİ

Sınav Nasıl Değerlendirilecek?
 
Ehliyet sınavı değerlendirilirken sınav cevap kağıtları iki farklı optik okuyucu tarafından okunarak çift kontrol sağlanacak. Adaylar tarafından verilen doğru cevaplar sayıları belirlenir ve yanlış cevaplar değerlendirmeye alınmaz. Doğru cevap sayıları belirlendikten sonra ise 100 puan üzerinden hesaplama işlemi yapılır. Ehliyet sınavında ilk yardım, trafik ve çevre, araç tekniği derslerinden oluşan 50 soruluk testten 70 puan ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacak. Sınavda sorulan her sorunun puanı eşit ağırlığa sahiptir.
 
Sınava İtiraz Nasıl Yapılır?
 
Ehliyet sınavı için itiraz yapmak isteyen adaylar sınav sonuçlarının açıklanacağı günden sonraki 10 iş günü içinde yapabilirler. Belirlenen bu süre içerisinde Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne dilekçe yazılması gerekmektedir. Dilekçe yazılmadan önce Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Halk Bankası şubeleri aracılığı ile 20 TL itiraz ücreti yatırılması gerekmektedir. Ücret yatırıldıktan sonra makbuz ile birlikte itiraz dilekçesi ilgili kuruma yollanmalıdır. Faks ile yapılacak olan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
 
2017 Ehliyet Sınav Tarihleri
 
2017 yılında yapılacak olan ehliyet sınav tarihleri aşağıdaki gibidir;
MTSK-1    11 Şubat
MTSK-2   20 Mayıs
MTSK-3   29 Temmuz
MTSK-4    7 Ekim
MTSK-5    23 Aralık
 
Ehliyet sınavlarının tamamı saat 14.00’da gerçekleştirilecektir.
 
Direksiyon Sınavı
 
Ehliyet sınavını başarı ile geçen adaylar daha sonra direksiyon sınavına gireceklerdir. Direksiyon sınavları ortalama 30 dakika sürmektedir. Sınav esnasında ilk olarak adaya aracın tanıp tanınmadığını anlamaya yönelik olarak bir takım sorular yöneltilir. Daha sonra trafikte araç kullanımına belirli kriterler çerçevesinde değerlendirme yapılır. Geri geri park etme ve yokuşta kalma gibi bir çok aşamayı başarı ile tamamlarsanız ehliyet sahibi olabilirsiniz. Ehliyet sınavı başarı ile geçmiş olan herkes direksiyon sınavlarına 4 defa girme hakkına sahiptir. Direksiyon sınavları teorik sınavın yapıldığı tarihten 4-5 hafta sonra yapılmaktadır.
 
Stajyer Ehliyet
 
Ehliyetini yeni alacak olanlar stajyer sürücü olarak görülmektedir. Stajyer ehliyet uygulaması kapsamında sürücüler 2 sene stajyer olacaklardır. 2 sene içinde 75 ceza puanına ulaşan adayların ehliyetlerine el konulacaktır. El konulduktan sonra adayların psikoteknik testine girmeleri ve belge almaları gerekecektir. Bu belge alındıktan sonra da sürücü kursuna yeniden başvurarak tekrar ehliyet almak durumunda kalacaktır. 75 ceza puanına erişmek için 3 ya da 4 hata yapılması yeterlidir. Bazı ceza puanları şöyledir;
 
Araç içinde telefon ile konuşmak 10 ceza puanı
Kırmızı ışıkta geçmek 20 ceza puanı
Emniyet kemeri takmamak 15 ceza puanı
Hız sınırını aşmak (hız limitine bağlı) 10-15 ceza puanı
Park yasağına uymamak 20 ceza puanı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...