Tgrt Haber
01 Ekim 2021 10:02

Dolar rekor sonrası sakin! 1 Ekim Dolar kaç TL?

Dolar fiyatı haftanın son işlem günün de merak konusu oldu. Fed ve TCMB'den gelen haberlerin ardından dolar fiyatı üst üste rekor kırdı. Dolar/TL kuru bu ay yüzde 6,7 yükselerek sene başından yüzde 19 kazanç getirdi. Tarihi rekorların ardından dolar fiyatı haftanın son gününde merak konusu oldu. Peki dolar bugün kaç TL?

Dolar rekor sonrası sakin! 1 Ekim Dolar kaç TL?
dolar,altın,türkiye cumhuriyeti merkez bankası

Amerikan Merkez Bankası FOMC toplantısı ardından 2022 yılında üç faiz artırımı olacağı beklentisi dolar fiyatı üzerinde etkili oldu. Böylece dolar fiyatı Haziran sonundan bu yana en büyük haftalık yükselişini gerçekleştirdi. İşte haftanın son işlem gününde dolar fiyatı.  

DOLAR KAÇ TL?  

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz indirimi kararı açıklamasının ardından dolar rekor kırarak 8.95 seviyelerini gördü. Üst üste gelen rekorlarla birlikte Eylül ayının en çok değer kaybeden para birimi Türk Lirası oldu. Dolar/TL kuru bu ay yüzde 6,7 yükselerek sene başından bu yana kazancını yüzde 19’a taşıdı. Tarihi rekorların ardından kur haftanın son gününe 8,88 TL’den işlem görüyor.  

Dolar rekor sonrası sakin! 1 Ekim Dolar kaç TL?

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ AÇIKLANDI  

24 Eylül'de TCMB brüt döviz rezervleri 1 milyar 420 milyon dolar artışla 82 milyar 840 milyon dolara yükseldi. Brüt döviz rezervleri, 17 Eylül'de 81 milyar 420 milyon dolar seviyesindeydi. Altın rezervleri ile birlikte toplam rakam 122 milyar 44 milyon dolar oldu. 

STOPAJ DESTEĞİ UZATILDI MI?  

Türk lirasının değerini korumak, birikimlerin Türk lirası cinsinden açılmış mevduat ve katılım hesaplarında tutulmasını sağlamak ve yastık altı birikimlerin bu hesaplarda değerlendirilmesini teşvik etmek amacıyla uygulanan Türk lirası mevduatları için stopaj desteği uygulamasına ilişkin sürenin uzatılmasına karar verildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...