Tgrt Haber
17 Şubat 2016 13:22 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2. Mülki Amirler Toplantısı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'ye 'top atışını kes' çağırısı yapıyorlar. Kusura bakmayın. Böyle bir düşüncemiz yok. Türkiye'ye bir kişi mermi atarsa bu kat ve kat karşılığını bulacaktır. Bunu yapıyoruz ve yapacağız.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2. Mülki Amirler Toplantısı'nda konuştu
erdoğan, konuşma,

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasından satır başları ise şöyle: Sayıları 3 milyonu bulan sığınmacılara yıllardır ev sahipliği yapan Türkiye tarihi bir sınav veriyor. Tarihimizin bize mirası olan medeniyet değerlerimizi yaşattığımızı şu son 5 yılda tüm dünyaya gösterdik. Türkiye küresel vicdanın sesi olmuştur. Suriyeli kardeşlerine din, dil, etnik ayrımı yapmadan sahip çıkarak tüm dünyaya insanlık dersi vermiştir. Biz bu süreçte iki yüzlülüğe hatta çok yüzlülüğe sahip olduk. Şu ana kadar yapmış olduğumuz ödeme 10 milyar dolara ulaştı. STK'ların yaptıkları harcamalardan söz etmiyorum. BM diyor ki, eğer tespit edilirse bu bir savaş suçudur diyor. Daha ne arıyorsunuz, buyurun hastaneler bombalanıyor.

DOSTUN BİZ MİYİZ YOKSA PYD YPG Mİ?

PYD'yi YPG'yi terör örgütü olarak görmeyen Amerika'yı anlamakta zorlanıyoruz. Senin dostun biz miyiz yoksa YPG mi PYD mi? O zaman bunu da açıkla dostum YPG'ye PYD'ye silah yardımı yapıyordum de, bunu da bilelim. Dost dostluğunun gereğini yapmalı.

İYİ TERÖRİST KÖTÜ TERÖRİST YOKTUR!

YPG yardımımız devam edecektir, ama orada yapılan mücadele de bizi zorlaştırmasın. Lafa bak! Bir defa senin temelin sakat. Bu tür bilgileri bizden alacaksın. Terör örgütleri arasında ayrım yapıldığını iyi terörist kötü terörist ayrımı yapıldığını görüyoruz. "Suriye halkını 40 katır mı, 40 satır mı tercihine zorlayanlar, insanlıktan nasibini almamış olanlardır. İyi terörist, kötü terörist yoktur. El-Nusra ile El-Kaide arasındaki ilişki neyse PKK ile PYD arasındaki ilişki de odur."

Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik güçlerimize karşı kullanılan silahların Suriye ve PYD kaynaklı olduğunu biliyoruz.

Bize diyorlar ki top atışlarını durdurun. Türkiye'ye bir havan topu bir mermi atarlarsa bunun kat be kat karşılığını bulacaklardır.

TÜRKİYE GERİ ÇEKİLECEK BİR ÜLKE ASLA DEĞİLDİR

Suriye konusunda Türkiye nefsi müdafaa konumundadır. Yani yaptığımız her şeyin, attığımız her adımın meşruiyeti vardır. Bu hassasiyeti anlayamayan veya saygı duymayan herkes öyle veya böyle bunun bedelini ödeyecektir. Türkiye can evine yöneltilen silahlar karşısında geri çekilecek veya teslim olacak bir ülke asla değildir. Güney sınırımızda yeni bir Kandil'in oluşmasına izin vermeyeceğiz.

PYD'nin bu oyunda sadece bir piyon olduğu öylesine açık ki bölgedeki Kürt halkı bile destek vermiyor.

Kobani'de 200 bine yakın kürt kardeşimizi içeri alan kimdi? Biz mi aldık başkaları mı aldı? Yediren içiren giydiren kimdi? Türkiye Cumhuriyeti yaptı bunları; ama birileri hala bunu görmek istemiyor.

PKK'nın ülkemizde yaptığı projeyi PYD Suriye'de yapıyor.

Kilis'te sığınmacı sayısı şehrin nüfusunu bile geçmiştir. Bu durum sürdürebilir bir durum değildir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...