Tgrt Haber
05 Nisan 2021 16:16

Çok fazla unutkanlık neden olur? Unutkanlığı azaltmak için ne yapmak lazım?

Büyükşehirlerde stres içinde yaşam süren kişilerin çok şikayet ettiği unutkanlığın, normal unutkanlıktan "demans (bunama)"a kadar birçok çeşidi var. Ancak hastalığın çeşidi çok olsa da ortak noktası "hafıza kaybı" sorunudur. Kendisinde veya yakınlarında hafıza sorunu olan kişilerin günlük hayatın rutininden çıkıp beslenme ve sosyal etkinliklerle şikayetlerin azalmasına, hastalığın ilerlemesine engel olabiliyor. Bu haberimizde: "Çok fazla unutkanlık neden olur?, Unutkanlığı azaltmak için ne yapmak lazım?, Genç yaşta unutkanlık neden olur?, Unutkanlık var ne iyi gelir?" gibi en çok merak edilen soruların cevaplarını vermeye çalışacağız...

Çok fazla unutkanlık neden olur? Unutkanlığı azaltmak için ne yapmak lazım?
Çok fazla unutkanlık neden olur,Unutkanlığa çare,unutkanlığa karşı ne yenir,unutkanlığa ne iyi gelir,unutkanlık,unutkanlık nasıl düzelir,Unutkanlığı azaltmak için ne yapmak lazım

Son yıllarda farklı nedenlerden dolayı sıklıkla karşılaşılan sorunlar arasında yer alan unutkanlık bazı zamanlarda hayatımızda önemli hatalar yapmamıza neden olacağı gibi size vereceğimiz uzman tavsiyeleri ile bu problemi ortadan kaldırmanız mümkün olacaktır.

Çok fazla unutkanlık neden olur? Unutkanlığı azaltmak için ne yapmak lazım?

Unutkanlığın ana nedenlerinden biri sayılan hafıza zayıflığına karşı beyin sağlığımızı besleyecek besinlerle ve ek takviyeler yeterli olmayabilir. Kolesterol ve kan basıncınızdaki düzensizlikler sizin unutkan olmanızı sağlayacağı gibi uyku düzensizliği veya gerekenden az uyumak da bu sorunla karşılaşmanıza neden olabilir. Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda içinde bulunduğumuz çağın en çok rastlanılan rahatsızlıkları arasında yer alan Alzheimer hastalığına karşı düzenli spor ve beslenme ile riskin % 50 oranında düştüğü ortaya konulmuştur. Vücudumuzda birçok rahatsızlığın ana kaynağı olan sigara alışkanlığının beyne zarar vererek ciddi hasarlar oluşmasına ve unutkanlığın artmasına neden olmaktadır. Özellikle büyükşehirlerde stres içinde yaşayan insanların günlük Günlük hayatın içinde, iş yeri sorunlar, trafik, eşler arası şiddetli geçimsizlik, geçim zorluğu ve yoksulluk gibi daha birçok nedenlerden  kaynaklanabilen stres bu sorunun ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Bu durumda yapılacak şey veya elinizden geldiğince stressiz yaşamaya dikkat etmenizi tavsiye ederiz. 

Çok fazla unutkanlık neden olur? Unutkanlığı azaltmak için ne yapmak lazım?

Unutkanlığı yenmenin yolları arasında bilim insanlarınca tavsiye edilen beyninizi geliştirecek ve çalıştıracak aktivitelerde bulunmanız evet oldukça faydalı olacaktır. Ancak boş zamanlarınızda bulmaca çözmeniz, puzzle yapmanız size bu rahatsızlığı çözme yolunda iyi geleceğinden emin olabilirsiniz.

İlk iş olarak hayatınızda rutinlere bağladığınız veya standartlaşmış alışkanlıklarınızı değiştirmeye çalışarak beyninizi zorlamanız farklı bir metot olarak rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Çok fazla unutkanlık neden olur? Unutkanlığı azaltmak için ne yapmak lazım?

Örneğin, anahtarınızı veya cep telefonunuza her zaman koyduğunuz yerden farklı bir yere koymanız fakat koyarken unutmamaya dikkat etmeniz gibi birçok yaşam tarzınızda uygulayabileceğiniz aktiviteleri kendiniz keşfedip uygulayabilirsiniz.

Çok fazla unutkanlık neden olur? Unutkanlığı azaltmak için ne yapmak lazım?

Diğer taraftan, unutkanlığı gideren yiyecekler arasında ilk olarak turpgiller gelmekle birlikte brüksel lahanası, brokoli, karnıbar bolca tüketmeniz gereken besinler arasında yer almakla birlikte semizotu, ıspanak, karalahanada uzmanlar tarafından sizlere tavsiye edilmektedir. Meyve yeme alışkanlığı olmayan kişilerde unutkanlık riski fazla olmakla birlikte kiraz, çilek, kuş üzümü, kayısı, erik özellikle tüketmeniz gereken meyveler arasında yer almaktadır. Yapıla araştırmalar özellikle yaşlılarda görülen unutkanlık tedavisinde folik asitin başarılı olduğunu kanıtlamış olmakla birlikte zihninizi geliştirmenizde sizlere de mutlaka faydası dokunacağını düşünmekteyiz.

Çok fazla unutkanlık neden olur? Unutkanlığı azaltmak için ne yapmak lazım?

Omega 3 almamız hafızamızı kuvvetlendirmek ve unutkanlığa elveda demek için çok yerinde bir karar olacağı gibi haftada üç öğün balık yemek sizlere bu sorunu yaşayan kişilere önerilmektedir.

Sağlıklı günler diliyoruz... 

Unutkanlık Nedir Neden Olur? Unutkanlık Belirtileri Nelerdir?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...