Tgrt Haber
09 Aralık 2021 15:51

Cennet çamuru nasıl yapılır? Cennet çamuru tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası!

"Cennet çamuru nasıl yapılır, malzemeleri nedir?" sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor. MasterChef cennet çamuru tarifi, Kilis özel bölümde ekrana geldikten sonra yarışmacılar kıran kırana mücadele ederken; 9 Aralık MasterChef yemek tarifleri arasında cennet çamurunun nasıl yapıldığı, malzemeleri ve püf noktalarım merak edilenler arasında yer aldı. İşte, MasterChef cennet çamuru tarifi!

Cennet çamuru nasıl yapılır? Cennet çamuru tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası!
cennet çamuru,masterchef,tatlı tarifi,kilis,yemek tarifi

MasterChef cennet çamuru tarifi, yapılışı ve malzemeleri, yarışmanın sıkı takipçileri tarafından araştırılmaya başladı. Merakla beklenen Kilis özel bölümde ekrana gelen lezzetlerden biri olan cennet çamuru ile, "cennet çamuru nasıl yapılır?" sorusu gündemde yerini aldı. Görünümü kadayıfı andıran ve künefeye benzeyen cennet çamurunun püf noktası haberimizde...

Cennet çamuru nasıl yapılır? Cennet çamuru tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası!

CENNET ÇAMURU TARİFİ

Cennet Çamuru Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:

  • 300 gram tel kadayıf
  • 100 gram toz antep fıstığı 
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

Cennet Çamuru Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 su bardağı su

Cennet çamuru nasıl yapılır? Cennet çamuru tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası!

CENNET ÇAMURU  NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle geniş bir tencerenin içine su ve şeker ekleyin ve karıştırmaya başlayın.
  • Bu karışımı yaklaşık 30 dakika kadar ocakta kaynatın, pişme (kaynama)  işleminin sonlarına doğru limon suyunu da içine ekleyin. 
  • Şerbeti iyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğuması için oda sıcaklığında, oda normaline gelene kadar bekletin.
  • Kadayıfları şehriye boyutuna gelene kadar kırın ve tereyağı ile kadayıfı bir tencereye alarak orta ateşte renk almayacak şekilde kavurun.
  • Kadayıfların içerisine antep fıstığının dörtte üçünü ekleyerek karıştırmayı sürdürün ve hafifçe kavrulan karışımın içerisine azar azar şerbet ilave edin.
  • Tatlı tüm şerbeti çekip kıvam aldığında bu hazır olduğuna işaret eder. 

Servis Önerisi:

Antep fıstığını tatlının üzerine serpin. Vanilyalı dondurma ya da kaymak ile servis edebilirsiniz.

1 PORSİYON CENNET ÇAMURU KAÇ KALORİ?

Cennet çamurunun 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 255 kaloriye tekabül etmektedir. Şerbetli bir tatlı olduğu için, tüketirken dikkat etmek gerekmektedir. 

CENNET ÇAMURUNUN PÜF NOKTASI NEDİR?

Kavurduğunuz kadayıfları rengi tamamen dönmeden ocaktan almanız gerekmektedir ve orta ateşte kısa süre kavurmanız yeterlidir. Tatlı için kullanacağınız fıstığın bir kısmını ayırıp kaymakların üstünü süslerken de kullanabilirsiniz. Özellikle de sacta yapılması ekstra lezzet verecektir. 

Cennet çamuru, aslen Halep yöresine ait bir lezzettir. Bu tatlı yaklaşık 4 asır öncesine ait yemek tariflerinin olduğu Osmanlıca yazılmış bir kitaptan tercüme edilmiştir. Denenerek son şeklini almıştır. Cennet çamuru tatlısının kadayıfı özel olarak Antep'ten getirtilir. Bunun sebebi, Antep'in kadayıfının daha kalın telli olmasıdır. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...