Tgrt Haber
25 Nisan 2024 09:32 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 09:39

Canlı yayın konuğu Mehmet Tolga Akalın’ın hayatı

Now tv ekranlarında yayınlanan Çalar Saat programına bugün konuk olan Mehmet Tolga Akalın ile ilgili kimdir, kaç yaşında gibi sorular araştırıldı. Gündemde yer alan İYİ Parti Genel Başkan adayı hakkında bilgiler...

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
Canlı yayın konuğu Mehmet Tolga Akalın’ın hayatı

İYİ Parti Genel Başkan adayı olan isimlerden biri Mehmet Tolga Akalın’dır. Bugün Çalar Saat programına konuk olan Akalın hakkında merak edilenler arasında hangi görevlerde bulunduğu yer aldı.

1974 yılında Edirne'de dünyaya geldi. Keşan Atatürk İlköğretim Okulu’nda ilkokul eğitimini tamamlamasının ardından ortaokul ve lise eğitimini Tekirdağ Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. 

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde mezun olan Akalın, evli ve 2 çocuk sahibidir. Akalın Hukuk Bürosu’nda avukatlık görevini yerine getirmeye devam ediyor.

Ergenekon ve Balyoz olarak adlandırılan adlandırılan müdafilik görevleri yaptı ve kendine ait firmada tarımsal işletmede fiğ, arpa, buğday, Ayçiçek, kanola ve çeltik tarımı yapmaktadır.

Canlı yayın konuğu Mehmet Tolga Akalın’ın hayatı - 1. Resim

Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi’nde başladı ve Keşan Ülkü Ocakları Yöneticiliği, 1997-2002 yılları arasında Keşan Ülkü Ocakları Başkanlığı, 2003-2005 yılları arasında MHP Keşan İlçe Başkan Yardımcılığı, 2005-2006 yılları arasında MHP Keşan İlçe Başkanlığı, 2006-2007 yılları arasında MHP Edirne İl Başkanlığı, 2011-2012 yılları arasında ikinci defa MHP Edirne İl Başkanlığı görevlerini yerine getirmiştir.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve 5 dönem GİK üyeliğine seçilen isim 20 Eylül 2020'de yapılan kongrede Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine geldi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...