Tgrt Haber
16 Kasım 2021 13:14

Çamaşır suyu lekesi çıkar mı, nasıl çıkar? Kıyafetlerinize bulaşan çamaşır suyuna dikkat: Leke çıkaran yöntem!

Çamaşır suyu, ev temizliğinde en sık kullanılan temizlik malzemelerinden biridir. Mikropları öldüren ve hijyen sağlayan çamaşır suyu, kumaşlarla etkileşime girdiğinde üzerinde leke bırakıyor. Genellikle sonradan fark edilen; fakat sevilen kıyafetlerin sonunu getiren çamaşır suyu lekeleriyle mücadele etmenin yolu merak ediliyor. Peki, çamaşır suyu lekesi çıkar mı? Kıyafetteki çamaşır suyu lekesini çıkarmak için ne yapmak gerekir, leke nasıl çıkar? Haberimizde...

Çamaşır suyu lekesi çıkar mı, nasıl çıkar? Kıyafetlerinize bulaşan çamaşır suyuna dikkat: Leke çıkaran yöntem!
çamaşır suyu,leke,leke nasıl çıkar,temizlik

"Çamaşır suyu lekesi çıkar mı, kıyafetteki çamaşır suyu lekesi nasıl çıkartılır? Çamaşır suyu lekesi boyanır mı?" sorularının cevabı merak edilirken; birçok kişinin çamaşır suyu lekesi sebebiyle en sevdiği kıyafetlerle vedalaşması gerekiyor. Ev temizliğinde zorlu lekeleri çıkarmak için ve hijyen sağlamak için kullanılan çamaşır suyu; kumaşlarda, döşemelerde ve halılarda leke bırakabiliyor. İçindeki kimyasallar sebebiyle temas ettiği yüzeylerde renk değişikliğine sebep olan çamaşır suyunun bıraktığı lekelerle mücadele etmenin yolları haberimizde...

ÇAMAŞIR SUYU LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Çamaşır suyunun içindeki kimyasaller sebebiyle, temas ettiği kumaşı kimyasal tepkimeye uğratması sonucu kumaşın var olduğu renkte ağarmalar meydana gelir ve kumaşın dokusu bozulur. Genellikle, çamaşır suyunun üzerinize ya da halınıza damladığını fark etmez; sonrasında lekeyi gördüğünüzde bunu anlarsınız fakat çamaşır suyunun damlaığını görürseniz erkenden müdahale edebilirsiniz.

Çamaşır suyu damladığını fark ettiğiniz bölge kurumadan bol soğuk su ile durulama işlemi yapabilirsiniz. Sonrasında, karbonat ve su ile yoğun bir karışım hazırladıktan sonra, damlayan alana karışımı sürerek on beş dakika bekletebilirsiniz. Kuruyan tabakayı diş fırçası ile kazıyabilirsiniz.

Eczaneden metil alkol alarak pamuk topuna bir miktar döküp, damlayan alanı temizleyebilirsiniz. Bu şekilde bir gece boyunca beklettiğiniz kumaşın ertesi gün sonraki gün arındığını görebilirsiniz. Lekenin olduğu alanı sonrasında durulamalısınız. Bu yöntem kumaşlarda ve halılarda etkili olacaktır. 

Çamaşır suyu lekesi çıkar mı, nasıl çıkar? Kıyafetlerinize bulaşan çamaşır suyuna dikkat: Leke çıkaran yöntem!

ÇAMAŞIR SUYU LEKESİ BOYANIR MI?

Çamaşır suyu lekeleriyle mücadele etmek için bir diğer yöntem de kumaş boyasıdır. Fırça yardımı ile kumaş boyasından bir miktar alarak çamaşır suyunun tahribat oluşturduğu alanı boyayabilirsiz. Burada önemli olan kaliteli bir boya tercih etmek ve kumaşla aynı rengin tutmasını sağlamaktır.

BEYAZ KIYAFETLERDEN ÇAMAŞIR SUYU LEKESİ NASIL ÇIKARTILIR?

Çamaşır suyu damlayan beyaz kumaşlarda renk solar, bunun çözümü, pet shoplarda satılan sodyum tiyosülfatın leke üzerine uygulanıp temizlenmesidir. Bu işlemin ardından, kimyasalın olduğu alan bol su ile durulanmalıdır. Duruladıktan sonra beyaz sirke çamaşır suyunun damladığı bölgeye sürülür ve tekrar durulanır. Bu yöntem, beyaz kumaşlarda her zaman kesin çözüm sunmasa da çamaşır suyu lekelerinde etkili olabilir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...