Tgrt Haber
09 Nisan 2024 18:00 - Güncelleme : 05 Nisan 2024 16:09

Bayram namazı Konya Ereğli'de 06.46'da, Kulu'da ise 06.49'da kılınacak

Mübarek Ramazan ayının sona ermesi ile birlikte Ramazan Bayramı Müslüman aleminde kutlanacak. İlk gün kılınacak olan bayram namazının saati ise Konya'nın Ereğli ve Kulu ilçelerinde yaşayan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Detaylar, haberimizde...

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT Haber
Bayram namazı Konya Ereğli'de 06.46'da, Kulu'da ise 06.49'da kılınacak

Mübarek Ramazan ayı sona erdi. Ramazan ayının bitmesi ile birlikte İslam dünyasını Ramazan Bayramı heyecanı sardı. Aynı zamanda bayram namazının saati de vatandaşlar tarafından merak edildi. Konya'nın Ereğli ve Kulu ilçelerinde bayram namazının kaçta kılınacağı araştırılıyor. İşte, detaylar...

KONYA EREĞLİ VE KULU'DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Konya'nın Ereğli ilçesinde bayram namazı saat 06.46'da kılınacak. Kulu ilçesinde ise bayram namazı ezanı 06.49'da okunacak. 

Bayram namazı Konya Ereğli'de 06.46'da, Kulu'da ise 06.49'da kılınacak - 1. Resim

BAYRAM NAMAZI FARZ MIDIR?

Erkeklere iki rekat bayram namazı kılmak, işrak vaktinde vaciptir. Bayram namazı cemaat ile kılınır ve yalnız kılınmaz. Ayrıca Ramazan Bayramı'nın namazından önce tatlı (hurma veya şeker) yemek, gusül etmek, en iyi elbiseleri giymek, misvak kullanmak ve yolda yavaşça tekbir okumak müstehap olarak kabul edilmektedir. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...