Tgrt Haber
23 Şubat 2022 15:00 - Güncelleme : 23 Şubat 2022 15:53

Arda Kural'ın muhteşem dönüşü: Nasıl kilo verdi? Arda Kural kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Arda Kural, son haliyle sevenlerini şaşırttı! Yıllar önce Lise Defteri, Emret Komutanım gibi fenomen dizilerde oynayan ve birçok kişinin beğenisini kazanan Arda Kural, bir dönem yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle gündeme gelmiş; aldığı kilolarla çok konuşulmuştu. Paylaştığı son fotoğraflarla dikkatleri üzerine çeken Kural'ın yaşı, boyu, hangi dizilerde oynadığı ise araştırılmaya başladı. İşte, Arda Kural'ın hayatı...

Arda Kural'ın son hali görenleri şaşırttı.
Arda Kural'ın son hali görenleri şaşırttı.

Arda Kural yeni projelerle geri döneceğinin sinyallerini verdi, hayranlarının yüzü güldü! Son haliyle görenleri şaşırtan Arda Kural'ın kim olduğu araştırılmaya başladı. Peki, bir dönem psikoz sebebiyle tedavi gören Arda Kural nasıl kilo verdi, setlere geri dönecek mi? Arda Kural hangi açıklamalarda bulundu, dizide oynadığı döneme dair neler söyledi? İşte, Arda Kural'ın biyografisi ve açıklamaları...

Arda Kural'ın muhteşem dönüşü: Nasıl kilo verdi? Arda Kural kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

ARDA KURAL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

12 Nisan 1980 yılında Yalova'da dünyaya gelen Arda Kural, lise eğitimini Yalova Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladı. 2 yıl Dramaturji ve Sinema eleştirmenliği eğitimi alan Kural, 1999’da kendi kurduğu Tiyatro Roman Tiyatrosu'nda profesyonelliğe adım attı. Bu tiyatroda ve daha sonra kurduğu Siyah Oyuncular Tiyatrosu'nda kendi yazdığı "Belirtisiz Nesneler", "Ben Değil Kendim", "Dokuz Köyden Kovulmak", "Siyah Mizah" ve" Aşk" gibi oyunlarda rol aldı. Kral TV’de VJ’lik yaptıktan sonra televizyon ekranlarına ilk adımını 1999 yılında "Eyvah Kızım Büyüdü" dizisi ile attı. Dizide "Altay" rolüyle kamera karşısına geçen Arda Kural, o dönemde Leonardo DiCaprio'ya olan benzerliğiyle gündeme geldi.

2003 yılında "Lise Defteri" dizisindeki "Ediz" karakteri ile fenomen hale gelen Arda Kural, son olarak, 2005'te Emret Komutanım dizisindeki "Posta Ferit" rolü ile oldukça sevildi. 

"Kubilay" filminden 21.990 dolar alacaklı olduğu fakat alamadığı için maddi çöküntüye girerek psikoz belirtileri göstermeye başladığı için 28 Aralık 2012'de Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 21 Ocak 2013 tarihinde taburcu olan Arda Kural, oyunculuğu bıraktığını açıklayarak gündeme geldi. 

Oyunculuğu bırakma kararını hastayken verdiğini ifade ederek yeni bir festival filmiyle döneceğini açıklayan  Arda Kural,  son olarak da değişimi ile dikkat çekti. Arda Kural, mesleğe ilk başladığı yıllardaki halini aratmayan haliyle gündem oldu. 

İki ayda 14 kilo verdiğini açıklayan Arda Kural, dizi setlerinde yaşadıklarına dair de çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Arda Kural'ın muhteşem dönüşü: Nasıl kilo verdi? Arda Kural kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

ARDA KURAL'DAN YENİ AÇIKLAMALAR

Arda Kural, katıldığı bir televizyon programında, geçmişe dönük neler yaşadığından bahsetti ve sette kendisini yıpratan konulara dair önemli açıklamalarda bulundu:

"Çok iyiyim. İçimdeki ve kafamdaki bütün düşünceleri çözdüm. Benim durumum düşünseldi. Hayatta bir şekilde düşmanlar oluyor, ben de böyle şeyleri sevmem. Piyasaya küstüm, bu da 10 yıl sürdü. Büyük sıkıntılar yaşadım ama hayranlarım benden vazgeçmedi. Her şeye bir anda yoğunlaşmaya çalışınca kafam çok karıştı. Emret Komutanım setinde rol arkadaşlarım beni bilerek dışladı. Bir çekememezlik oldu herhalde. Beni ezip dışlamaya çalıştılar. Sarp Levendoğlu ile sette bir türlü yıldızımız barışmadı. Sarp bana göre biraz aykırı bir tip. Çok rahat davranan biri. Kişisel sınırları ihlal etmemek gerekiyor. Bana karşı sınırlarımı ihlal edecek şekilde konuşmaya başladı. Beni ezmeye çalışıyormuş gibiydi. Üzerimde baskı kurmaya çalıştı. Ben de keskin çizgiler koyunca, o da yapımcının yeğeniydi. Beni bilerek yalnız bıraktılar. Psikolojik olarak kırılma noktam orasıydı. Yalnız bırakılınca insan üzülüyor. Sette rol çalmaya başladılar. Öfke bozukluğu yaşayınca psikoz tanısı ile 20 gün hastanede tedavi gördüm. Özgüvenim zedelendi. Zor günlerin ardından senaryo yazmaya başladım. TikTok'ta 1.5 milyon izlendi. Keyfim yerinde. Savaşı kazandım."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...