Alman Pastası nasıl yapılır? Alman Pastası, Alman Çöreği tarifi nedir? Berliner tarifi
Berliner yani Alman Pastası olarak bilinen geleneksek bir Alman Pastasıdır. Krema ve pandispanyanın muhteşem birleşimi ile yapılan Alman Pastası Türkiye'de pastanelerde genellikle kremşanti, çikolata veya mocha ile dolgulanmış şekilde satılır. Peki evlerde yapacağımız Alman Pastası tarifi nedir? Alman Pastası yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? İşte Alman Pastası tarifi ve püf noktaları haberimizde...
Berliner yani Alman Pastası olarak bilinen geleneksek bir Alman Pastasıdır. Krema ve pandispanyanın muhteşem birleşimi ile yapılan Alman Pastası Türkiye'de pastanelerde genellikle kremşanti, çikolata veya mocha ile dolgulanmış şekilde satılır. Peki evlerde yapacağımız Alman Pastası tarifi nedir? Alman Pastası yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? İşte Alman Pastası tarifi ve püf noktaları haberimizde...
Alman Pastası Keki için;
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
500 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
1.adım: İlk olarak keki hazırlamalıyız. Bu nedenle derince bir kapta 2 adet yumurta ile 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
2.adım: Daha sonra kalan malzemeleri yani süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun.
3.adım: Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye ya da kalıba dökün.
4.adım: Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
5.adım: Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.
6.adım: Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
7.adım: Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün.
8.adım: Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın.
9.adım: Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin.
10.adım: Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
ALMAN PASTASI TARİHÇESİ:
Alman Pastası ya da Berliner, geleneksel bir Alman pastasıdır. Biçim ve yapımı itibarı ile Donuta benzemektedir. Mayalanmış hamurun yağda kızartılması akabinde ikiye bölünerek içine marmelat veya reçel konularak ve üzerine karamelize şeker dökülerek elde edilir.